Vestea zilei de la Banca Transilvania: aici sunt banii dumneavoastră

Vestea zilei de la Banca Transilvania: aici sunt banii dumneavoastră

Banca Transilvania continuă să facă legea în România. Pe lângă faptul că ocupă poziția de lider detașat pe piața serviciilor bancare, are deja o lungă perioadă în care se remarcă și prin activitatea pe bursă.

Bursa românească nu a avut o perioadă foarte bună pe parcursul zilei de ieri. A înregistrat totuși o creștere discretă, în timp ce Banca Transilvania s-a bucurat de foarte mult interes din partea traderilor. Aproximativ 50% din tranzacții au gravitat în jurul titlurilor oferite de BT.

Banca Transilvania, cea mai importantă prezență pe bursă

Pe parcursul zilei anterioare de tranzacționare, indicele Dow Jones Average Industrial din cadrul New York Stock Exchange s-a bucurat de un record absolut. Pentru prima oară de când este măsurat, aproximativ un secol, a depășit nivelul de 36.000 de puncte. Deoarece activitatea pe bursă este inter-conectată, realitatea de peste ocean s-a resimțit un pic și pe piața autohtonă și s-a reflectat într-un sentiment pozitiv.

Ca referință, tot ieri, s-au listat pe bursa de la București titlurile Chronostyle International, operatorul din spatele lanțului Cellini, cu o valoare totală de 1,6 milioane de euro și o scadență în 2025. La capitolul acțiuni, rulajul s-a ridicat la 60,59 milioane de lei sau 12,24 milioane de euro.

Partea de acțiuni a beneficiat și de aportul unui transfer de tip deal cu 10 milioane acțiuni ale Băncii Transilvania (TLV). Efectuat la prețul de 2,53 lei/acțiune, schimbul a fost de 25,30 milioane lei. În piața reglementată, titlurile instituției de credit s-au corectat cu 0,39%, până la prețul de 2,54 lei/acțiune, pe tranzacții de 7,87 milioane lei, conform Profit.ro

Pe de altă parte, acțiunile BRD Groupe Societe Generale s-au corectat cu 0,11% până la 18,18 lei pe acțiune. O zi bună au avut acțiunile OMV Petrom (SNP). Acestea au urcat cu 0,2% până la prețul de 0,496 pe acțiune, în timp ce titlurile Fondul Proprietate (FP) au crescut cu 0,58%, pentru un preț final de 1,73 lei pe acțiune, pe transferuri de 1,76 milioane  lei.

Citește și: