Vestea proastă de la Dacia: de ce nu va face niciodată mașini ”deștepte”. Explicația te va supăra

Vestea proastă de la Dacia: de ce nu va face niciodată mașini ”deștepte”. Explicația te va supăra

Indiferent cât de entuziasmat ești de performanța unui autoturism Dacia, trebuie să recunoști că nu sunt cele mai deșteptuțe mașini, când vine vorba de tehnologie avansată. Partea tristă este că vor rămâne așa pentru mult timp, dar măcar există o explicație.

Andreea Guinea este manager de produs la Dacia și, într-o intervenție la târgul auto de Munich din ultimele zile a făcut mai multe afirmații care s-ar putea să nu rezoneze cu toți clienții brandului. În cazul în care sperai să-ți iei un autoturism de la Mioveni cu sistem de frânare automată sau pilot automat care să folosească linia de demarcare a străzii ca referință, ia-ți gândul. Nici măcar legislația din domeniu protecției mediului sau cea pentru siguranța pe șosele nu va ambiționa vreo schimbare în ceea ce privește filozofia din spatele brandului autohton.

Dacia face mașini ieftine, nu deștepte: asta vor clienții

Într-o intervenție în cadrul târgului de la Munich, Andreea Guinea a explicat că, în medie, clienții de Dacia nu vor să plătească mulți bani pe o mașină. ”S-ar putea să aprecieze designul unei mașini, dar nu ajung să cheltuie prea mult [pentru asta]”, a adăugat oficialul Dacia.

Consecința acestei realități din piață este una simplă. Dacia nu va integra în modelele sale viitoare tehnologii inteligente de siguranță, algoritmi de inteligență artificială sau computere de bord futuriste. Până și tranziția la o motorizare hibrid va veni abia peste câțiva ani pentru simplul fapt că ”Ai noștri clienți nu sunt gata să plătească”, a mai spus Guinea.

În final, Dacia va rămâne cu siguranță cea îndrăgită de români, dar accentul se va pune întotdeauna pe funcționalitea interioară și exterioară, nu pe ”mofturi” sau detalii. ”Ei nu caută funcții care nu sunt utile. Strategia brandului nostru este să ne concentrăm pe esențial, fără să fim plictisitori. Vrem să oferim funcții esențial într-o manieră cool”, a concluzionat directoarea de produs din cadrul uzinei de la Mioveni.