Vestea bună pentru milioane de români: nu mai spera nimeni să se întâmple asta cu alocațiile

Vestea bună pentru milioane de români: nu mai spera nimeni să se întâmple asta cu alocațiile

De peste un an de zile, există un conflict între putere și opoziție pe marginea majorării alocațiilor pentru copiii români. Acum, lucrurile sunt clare.

În teorie, există o lege care obligă Guvernul să dubleze alocațiile copiilor din România. Aceasta a fost votată de Parlament, promulgată de Președinte și ignorată de Guvern pentru că, pur și simplu, nu există bani pentru un gest atât de generos. Aceea a fost o inițiativă populistă a PSD împotriva căreia nu se putea pune nimeni, dar care s-a știu din prima zi că este imposibil de materializat, cu atât mai puțin dintr-un singur foc.

„Ați făcut un joc ieftin prin care președintele a promulgat legea dar guvernul nu o aplică. Nu copiii sunt vinovați pentru modul haotic în care Guvernul Orban a condus țara în ultimele 9 luni de zile. Până la urmă mă întreb pentru ce aveți bani? În timp ce împrumutați miliarde și miliarde de lei, spuneți că nu sunt bani pentru nimic”, a spus la dezbaterile din luna august a anului trecut liderul de grup al PSD, Alfred Simonis.

Acum, se pare că se întrezăresc urme de optimism pentru copii din românia. După cum a promis în luna decembrie a anului trecut, Raluca Turcan a mărit alocațiile cu 20%. Acestea vor intra mărite în contul copiilor de la 1 februarie. Ministrul Muncii a promis într-o intervenție la TVR că aceasta este prima rată dintr-o serie de măriri programate pentru 2021

„Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a explicat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Acest gest a fost făcut după ce, la finele lunii decembrie, oficialul a făcut postarea de mai jos de pe Facebook. În final, alocațiile copiilor între 2 și 18 ani ajung la suma de 214 lei pe lună începând cu 1 februarie.

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, menționa la momentul respectiv pe Facebook ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Citește și: