Varianta indiană de Covid-19, mai periculoasă decât credeam: pierderea auzului și cangrena, printre simptome
Din păcate, deși mulți dintre noi sperăm că în această perioadă trăim ultimele momente în care criza sanitară globală ne provoacă probleme, cercetătorii trag un semnal de alarmă și ne cer să fim în continuare vigilenți. Pericolul nu a trecut, spun oamenii de știință, iar cele mai mari provocări vin acum dinspre varianta indiană a Covid-19, care ar fi mult periculoasă decât am crezut până acum.
După cum știm, Organizația Mondială a Sănătății a redenumit varianta indiană în „Delta”. Aceasta se pare că este mult mai periculoasă decât au crezut medicii inițial.
Delta, cunoscută sub numele științific de B.1.617.2, s-a răspândit deja în peste 60 de țări în ultimele șase luni.
Această variantă stă la baza izbucnirii celui de-al doilea val pandemic devastator din India și este cea mai infecțioasă variantă descoperită până în prezent. Medicii încearcă să afle acum dacă noile simptome apărute la pacienții indieni înseamnă că este și mai gravă, relatează Bloomberg.
Simptomele pacienților infectați cu varianta indiană sunt neobișnuite
Cadrele medicale spun că au observat la pacienții infectați cu această variantă simptome precum probleme de auz, dureri gastrice severe și cheaguri de sânge care duc la cangrenă.
De asemenea, dovezile preliminare din Anglia și Scoția, unde varianta indiană a devenit dominantă, arată că aceasta duce la un risc mai mare de spitalizare.
Durerea de stomac, greața, vărsăturile, pierderea poftei de mâncare, pierderea auzului și durerile articulare se numără printre afecțiunile cu care se confruntă pacienții cu Covid, potrivit a șase medici care tratează pacienți din India.
Unii pacienți dezvoltă micro trombi sau mici cheaguri de sânge, atât de severe încât au determinat moartea țesuturilor afectate și au dus la dezvoltarea de gangrene , a declarat Ganesh Manudhane , cardiolog din Mumbai, care a tratat opt pacienți ce sufereau de complicații trombotice la spitalul Seven Hills în ultimele două luni.