Uniunea Europeană lucrează la portofelul digital: la ce te va ajuta gadgetul futurist
Într-o eră a vitezei, plățile sunt mulate pe actualele tehnologii. Criptomonedele câștigă un teren tot mai mare, astfel că tot mai multe companii dezvoltă astfel de monede virtuale dar și portofele digitale. Uniunea Europeană se raliază la actuala tehnologie și pregătește portofelul digital pentru cetățenii săi.
Uniunea Europeană (UE) se pregătește să dezvăluie un portofel digital care să permită cetățenilor din bloc să stocheze detaliile de plată dar și parolele, după cum a raportat Financial Times. Pe lângă partea financiară, aplicația va permite, de asemenea, membrilor din toate cele 27 de țări să stocheze documente oficiale, cum ar fi permisul de conducere și să acceseze diverse servicii private și publice cu un singur ID online.
Până în prezent, statele membre individuale ale UE și-au emis propriile ID-uri digitale, însă compatibilitatea nu este omniprezentă, iar preluarea este relativ redusă, fiind regăsită în doar 19 țări. Odată cu pandemia care forțează o mulțime de oameni să lucreze în mediul online, UE va promova ideea unui act de identitate la nivel de bloc ca modalitate de a accesa mai ușor serviciile publice și private.
Portofelul digital va fi bazat pe date biometrice
Se pare că utilizatorii vor putea să deschidă aplicația prin scanarea amprentelor digitale sau a retinei, deși detaliile finale nu sunt încă precizate. Portofelul digital nu va fi obligatoriu, dar se presupune că va oferi cetățenilor o mai mare securitate și flexibilitate digitală. Pentru a proteja confidențialitatea, UE va împiedica companiile să utilizeze orice date culese din ID-uri pentru marketing și alte activități comerciale.
Un exemplu în acest sens este reprezentat de faptul că ai putea folosi portofelul digital pentru a închiria o mașină de la distanță. Astfel, o aplicație ar putea să verifice identitatea și să emită o cheie electronică, astfel încât poți conduce fără să aștepți la o coadă sau pentru documente, Procesul ar fi ”simplu, sigur și va proteja oamenii online”, potrivit surselor Financial Times. UE intenționează să lanseze acest nou sistem în aproximativ un an.