01 mart. 2021 | 07:00

Ungaria ne-a ”luat fața” la imunizarea anti-Covid: vaccinul lui Orban nu-l mai are nimeni în Europa

ACTUALITATE
Ungaria ne-a ”luat fața” la imunizarea anti-Covid: vaccinul lui Orban nu-l mai are nimeni în Europa

Viktor Orban a criticat într-o manieră foarte agresivă modul în care Uniunea Europeană a stabilit practicile de vaccinare în masă și de distribuție a vaccinurilor. Din acest motiv, și-a implementat propriile mecanisme în acest sens și a ignorat complet cu ce imunizează ceilalți europeni.

Viktor Orban s-a vaccinat ieri, duminică, conform unei postări pe Facebook pe care o poți vedea mai jos. Vaccinul care i-a fost însă administrat nu doar că nu-l vei putea primi vreodată, dar nu a fost certificat pentru administrare în Europa sau SUA. Este un vaccin chinezesc intitulat Sinopharm. Acest ser de imunizare nici măcar nu se află pe lista vaccinurilor aflate într-o fază mai mult sau mai puțin incipientă de certificare din partea autorităților de la Bruxelles.

Postarea premierului maghiar vine la câteva zile după ce ​Ungaria a anunțat marți că începe vaccinarea cu serul produs de compania Sinopharm din China, devenind astfel prima țară din Uniunea Europeană care folosește serul chinezesc.

Campania de imunizare s-a materializat după, luna trecută, oficialii de la Budapesta au confirmat atingerea unui acord cu chinezii de la Sinopharm pentru achiziționarea a aproximativ 5 milioane de doze de vaccin. Pentru context, Ungaria are 9 milioane de locuitori.

În postarea de pe Facebook, premierul a scris într-o manieră cât se poate de simplistă ”Sunt vaccinat”, fără alte comentarii. Pozele publicate pe rețeaua socială îl înfățișează pe Orban în tricou, cu mâneca suflecată, în timp ce i se inoculează doza. Din imagini reiese că acesta a folosit serul Sinopharm.

Din întregul bloc comunitar format din 27 de guverne, Ungaria este singura țară care aprobat și a beneficiat până la această oră de vaccinuri rusești și chinezești. Acestea nu doar că nu au primit undă verde in partea UE, dar cel puțin Vladimir Putin nu s-a arătat interesat în niciun moment să furnizeze vaccinuri rusești altor țări în afara Ungariei.

În ceea ce privește celelalte restricții pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19, guvernul ungar a decis joi extinderea până pe 15 martie a carantinei parțiale. Decizia a fost însoțită de un anunță că se așteaptă la creșterea numărului de cazuri în următoarele două săptămâni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele