Una dintre cele mai iubite mașini clasice ale anilor ’70 a fost reinventată pentru 2021

Una dintre cele mai iubite mașini clasice ale anilor '70 a fost reinventată pentru 2021

Opel a reinventat una dintre cele mai iubite mașini ale anilor ’70 – Manta Coupe.

Opel a dezvăluit Manta GSe Elektromod, o versiune de 2021 a celebrului clasic Manta Coupe care făcea ravagii în ani ’70.

Modelul a fost creat oficial pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a Opel Manta, dar prezintă și lansarea sub-mărcii GSe a companiei pentru modele electrificate de înaltă performanță.

Noul all-electric Manta GSE este descris ca fiind „primul restomod electric“ Opel, în care motorul original cu patru cilindri de 1,6 litri este înlocuit cu un motor electric cu 145 CP (147 CP) și 166 lb-ft (225 Nm) de cuplu.

Opel a păstrat cutia de viteze manuală originală cu patru trepte a lui Manta, oferind conducătorului o experiență de mobilitate electrică, dar păstrând farmecul șofatului clasic.

Șoferul are, totuși, opțiunea de a-l folosi ca automat doar cuplând viteza a patra.

Puterea este obținută dintr-un pachet de baterii litiu-ion de 31 kWh, ofera noului Opel Manta GSe o autonomie de aproximativ 200 km.

Mașina oferă frânare regenerativă și un încărcător de 9kW la bord, cu o încărcare completă care durează mai puțin de patru ore.

Designul Opel Manta GSe îmbină gusturile futuriștilor cu cele ale nostalgicilor

Opel a reușit să combine într-o armonie vizuală perfectă aerul clasic cu cel modern, punând un strop de accent sport, atât în designul exterior, cât și în cel interior.

Spre exemplu, la interior găsim elemente sport, atât la nivel de formă, cât și cromatic. Regăsim, de exemplu, o pereche de scaune sport cu o linie galbenă centrală, care oferă un suport și un confort mult mai bune decât originalele.

Interiorul noului Opel Manta GSe a beneficiat, de asemenea, de upgrade-uri, oferind cele mai recente afișaje digitale ale mărcii.

Așa-numitul Pure Panel este format din afișaje digitale de 12 și 10 inci orientate spre șofer. În plus, Opel a adăugat un sistem audio high-end de la Marshall.

masina-clasica-reinventata

masina-reinventata

masina-clasica-reinventata-2021

masina-reinventata-2021

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: