Un om de știință dă peste cap tot ceea ce știam până acum despre moarte. Ce se află dincolo de acest hotar, de fapt

Un om de știință dă peste cap tot ceea ce știam până acum despre moarte. Ce se află dincolo de acest hotar, de fapt

Cu toții ne-am întrebat măcar o dată în viață dacă dincolo de experiența morții mai există vreo formă de existență. Ei bine, se pare că nici măcar nu există moarte. Cel puțin aceasta e teoria unui reputat om de știință, care contrazice tot ceea ce știam până acum despre acest eveniment iminent în viața fiecăruia dintre noi.

Teoria este menționată într-o carte devenită deja cunoscută la nivel mondial, a autoarei și cercetătoarei americane Robert Lanza.

În cartea sa, cercetătoarea vorbește despre un fenomen numit biocentrism, care ar presupune faptul că nu universul a creat oamenii, ci de fapt noi suntem cei care au dat naștere acestuia.

Într-un interviu acordat Huffington Post, cercetătoarea Lanza a dezvăluit că biocentrismul spune că spațiul și timpul sunt doar instrumente pe care mintea noastră le folosește pentru a țese informațiile într-o experiență cuprinzătoare, ca un limbaj pentru conștiință.

Autoarea nu se oprește aici cu teoriile sale incredibile și spune despre moarte că, în fapt, nu ar exista. Totul ar fi doar o iluzie a conștiinței noastre, potrivit cercetătoarei care a reușit astfel să stârnească o adevărată dispută de opinii la nivel mondial, referitor la acest subiect deja controversat și misterios.

Suntem „nemuritori”?

Conform religiei creștin-ortodoxe, după experiența morții, oamenii trec într-un alt plan spiritual, ajungând, în funcție de faptele făcute în vremea vieții lumești, într-o lume mai bună (Rai), sau într-una mai rea, respectiv în Iad.

Fiecare religie în parte are propria-i versiune despre ceea ce se întâmplă dincolo de hotarul morții, de la posibile reîncarnări, până la o existență paralelă.

Cercetătoarea crede în teoria existenței a mai multor lumi și afirmă că moartea nu există în aceste scenarii, deoarece aceste posibilități au loc în același timp și singurul motiv pentru care ne simțim ”vii” este datorită energiei care funcționează în creierul nostru.

Conform acesteia, viața este energie și, conform legilor fizicii, energia nu poate fi nici creată, nici distrusă, ci doar se schimbă de la o stare la alta.

Prin urmare, nu putem muri.

Dacă te întrebi cine este acest om de știință, trebuie să știi că Lanza este beneficiarul a numeroase premii internaționale. Cercetătoarea s-a aflat inclusiv pe lista Time 100 din 2014 a revistei TIME a „100 celor mai influenți oameni din lume”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: