Un experiment cel puțin interesant: spanac modificat ca să poată trimite mailuri

Un experiment cel puțin interesant: spanac modificat ca să poată trimite mailuri

Oamenii de știință de la MIT au creat plante de spanac cyborg, despre care spun că sunt capabile să trimită mailuri. Da, ai citit bine. Spanacul poate să trimită mailuri. Acest lucru este posibil prin nanotehnologie.

Poți să primești mail de la spanac, ca să te avertizeze

Așadar, s-ar putea să primești mail de la spanac. Nu, nu îi trebuie un mouse și o tastatură. Conform Yahoo News, ar putea să trimită alerte ori de câte ori nanotuburile de carbon încorporate în frunzele sale detectează posibili explozivi în apropiere.

„Aceasta este o demonstrație nouă a modului în care am depășit bariera de comunicare între plante și oameni”, a declarat pentru Yahoo inginerul chimic și liderul de proiect MIT, Michael Strano.

Spanacul cyborg a fost folosit anterior pentru a detecta poluanții și ar putea fi adaptat pentru a detecta semnele schimbărilor climatice. Astfel, spanacul face ca nanotuburile sale de carbon încorporate să strălucească atunci când le expune substanței chimice în cauză. Camerele din apropiere detectează apoi modificarea și trimit o alertă prin mail cercetătorilor.

„Dar de ce tocmai spanacul?”, te întrebi probabil. „De ce nu construim doar un senzor?”

Plantele sunt deosebit de bune la detectarea substanțelor chimice din aer, sol și ape subterane, astfel încât construirea acestor așa-numite nanobiotice vegetale este, de fapt, mai simplă decât crearea unei mașinării pentru a face același lucru.

„Plantele sunt chimiști analitici foarte buni”, a declarat Strano pentru Yahoo News. Au o rețea extinsă de rădăcini în sol, prelevează în mod constant apele subterane și au o modalitate de auto-alimentare a transportului apei în frunze”.

Strano a continuat: „Plantele sunt foarte receptive la mediu. Ele știu că va fi o secetă cu mult înainte ca noi să aflăm asta. Pot detecta mici modificări ale proprietăților solului și potențialului apei. Dacă accesăm acele căi de semnalizare chimică, există o mulțime de informații de accesat prin intermediul plantelor”.

Citește și: