Toți șoferii din România trebuie să știe: ajutorul să-ți schimbi mașina nu vine de unde ai crede

Toți șoferii din România trebuie să știe: ajutorul să-ți schimbi mașina nu vine de unde ai crede

Uniunea Europeană va ajuta toți șoferii din România să-și cumpere mașini electrice. Iată ce au declarat oficialii de la Bruxelles.

Într-un interviu acordat publicației Calea Europeană, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că „România va beneficia în mod semnificativ de Fondul pentru atenuarea impactului social al acțiunilor climatice”.

Toți șoferii din țara noastră vor fi ajutați de UE

„UE este pregătită să ajute România să își ecologizeze parcul auto. În primul rând, România va beneficia în mod semnificativ de Fondul pentru atenuarea impactului social al acțiunilor climatice, în valoare de 72 de miliarde de euro, pe care îl vom institui. Fondul este menit să sprijine persoanele cu venituri mici și să faciliteze investițiile în tehnologii curate. De exemplu, poate ajuta cetățenii români să cumpere autoturisme electrice mai puțin poluante”, a declarat șefa executivului european, Ursula von der Leyen, citată de Economica.net.

De asemenea, Ursula von der Leyen, a mai menționat că „în ansamblu, bugetul UE va sprijini tranziția către o economie mai ecologică și mai durabilă în Europa, cu aproximativ cinci sute de miliarde de euro în următorii ani. Vom sprijini industria autovehiculelor – importantă pentru România – în tranziția către mobilitatea cu emisii zero. Vom ajuta producătorii europeni de autoturisme să fie lideri pe piața mondială a vehiculelor nepoluante”.

Programul NextGenerationEU prevede, de asemenea, investiții masive în puncte de încărcare private și publice și în noi stații de alimentare cu combustibili ecologici.

„Această investiție se regăsește în planurile naționale de redresare ale tuturor statelor membre. Am convingerea că România va gestiona tranziția către autoturisme mai ecologice – cu sprijinul UE. Acest lucru este foarte important pentru îndeplinirea obiectivelor Pactului verde european. Și, după cum se constată analizând problemele legate de calitatea aerului, acest lucru este esențial pentru sănătatea oamenilor”, a explicat șefa Comisiei Europene în interviul care a tratat tematica Pactului Verde European și obiectivele Uniunii Europene în materie neutralitate climatică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: