Tot mai mulți investitori pompează bani în România: ce înseamnă pentru tine acest lucru

Tot mai mulți investitori pompează bani în România: ce înseamnă pentru tine acest lucru

Cele mai recente analize ale economiei naționale indică o creștere semnificativă a investițiilor străine directe. Tot mai mulți oameni de afaceri aduc bani în România, iar acest lucru e benefic pentru toți cetățenii, deoarece poate contribui la îmbunătățirea nivelului de trai din țara noastră.

Banca Națională a României transmite că investiţiile străine directe au ajuns la 3,962 de miliarde de euro în primele şapte luni. Se înregistrează, astfel, o creștere de 224%, comparativ cu investițiile de doar 1,222 de miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.

„Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 3,962 de miliarde de euro (comparativ cu 1,222 de miliarde de euro în perioada ianuarie – iulie 2020), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 3,353 de miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 609 de milioane de euro”, transmit economiștii din cadrul Băncii Naționale.

De asemenea, ne mai arată Banca Națională, a crescut cu cu 47,1% și numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele şapte luni din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, la 3.104 de unităţi.

Unde își investesc banii afaceriștii străini, atunci când pariază pe România

Țara noastră devine din ce în ce mai atractivă pentru investitorii străini, atrași în mare parte de mâna de lucru ieftină, dar și de faptul că ne numărăm printre statele europene în care deschiderea unui business se realizează destul de facil.

Majoritatea investitorilor care aleg România se orientează către comerțul cu ridicata și amănuntul, arată datele oficiale din piață.

Cele mai multe firme înmatriculate în iulie 2021 au fost înregistrate în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto (26,55% din total), activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice (21,66%) şi transport, depozitare şi comunicaţii (16,20%).

Ce înseamnă creșterea investițiilor străine directe pentru România? În primul rând, acesta este un semnal bun dat de mediul de afaceri pentru politicile fiscale de la noi din țară. Întotdeauna, investitorii aleg țări stabile fiscal și predictibile din acest punct de vedere, pentru a se asigura, în măsură cât mai mare, că afacerile lor nu vor fi ruinate de măsuri adoptate peste noapte, fără consultare cu mediul de business și fără calcule de impact.

Mai mult decât atât, românii de rând pot beneficia și ei în mod direct de pe urma acestor investiții. Apar noi locuri de muncă, cresc nivelul de trai și puterea de cumpărare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: