Tehnologia Samsung care revoluționează industria auto: Tesla a pus deja sute de milioane de dolari pe masă

Tehnologia Samsung care revoluționează industria auto: Tesla a pus deja sute de milioane de dolari pe masă

Samsung a dezvoltat o tehnologie care ar putea schimba tot ce știi despre mașini. Tesla nu a stat prea mult pe gânduri.

Samsung a prezentat noul său sistem ISOCELL Auto 4AC, primul său senzor de imagine care este construit special pentru mașini. Ar putea fi tehnologia care se va regăsi pe toate modelele noi lansate. În plus, poate fi folosit drept cameră de marșarier.

Acesta se bazează pe o tehnologie pe care Samsung o numește CornerPixel și nu este concentrat pe calitatea imaginii sau pe rezoluție, ci mai degrabă pe lucruri mai practice, precum un dynamic range ridicat (120dB).

Samsung, înțelegere de sute de milioane de dolari cu Tesla

Sud-coreenii susțin că acest senzor se poate adapta rapid la schimbări precum cele de lumină a mediului înconjurător – când treci repede de la întuneric la lumină (un bun exemplu sunt șoselele pe care întâlnești porțiuni de tunel) și reduce motion blur-ul sau flickering-ul luminilor LED, care sunt din ce în ce mai prezente atât în iluminatul stradal, cât și pe mașini, prin farurile acestora.

ISOCELL Auto 4AC este un senzor cu diafragma de 1/3.7 și rezoluție de 1.3MP (1280 x 960) și poate opera la temperaturi foarte scăzute și foarte ridicate, între -40 de grade Celsius și 125 de grade Celsius. Se află deja în etapa de producție în masă, și nu este destinat folosirii pentru mașinile autonome sau pentru monitorizarea șoferului, cazuri pentru care Samsung vrea să introducă alți senzori în viitorul apropiat.

samsung tesla

Samsung a bătut deja palma cu Tesla, cel mai mare producător de mașini electrice din lume. Suma achiziției Tesla s-ar ridica la 436 de milioane de dolari. De asemenea, mișcarea celor de la Samsung este văzută ca fiind un motiv în plus pentru Sony de a se mobiliza și în această piață, pe care, la momentul actual, o domină.

Zvonurile spun și că proaspătul parteneriat dintre Tesla și Samsung a fost realizat cu un alt vehicul în minte, anume Cybertruck, pentru care compania sud-coreeană ar urma să realizeze camerele. Aceasta a fost anunțată în urmă cu doi ani și Tesla va încerca să o lanseze oficial la sfârșitul acestui an sau în 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: