12 iul. 2021 | 14:05

Tesla lansează condusul autonom cu adevărat: la ce trebuie să fii atent

ACTUALITATE
Tesla lansează condusul autonom cu adevărat: la ce trebuie să fii atent

Tesla s-a pregătit intens în ultima perioadă și astfel a lansat condusul autonom. Actualizarea considerabilă este disponibilă în varianta de testare însă reprezintă un mare beneficiu șoferilor mașinii electrice.

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de mașini autonome Tesla a venit cu unul dintre cele mai mari upgrade-uri în cadrul software-ului său, Full Self Driving. Verge a raportat că Tesla lansează versiunea 9 în varianta beta a FSD, către utilizatorii programului de acces timpuriu, iar acesta reprezintă un upgrade considerabil.

Nu este o autonomie deplină, în ciuda numelui, dar permite numeroase asistențe ale șoferului de pilot automat în afara autostrăzii, iar aici enumerăm schimbarea benzii de circulație dar și virajele. Aceasta oferă, în acelați timp, mai multe actualizări.  Șoferii de Tesla vor vedea, de asemenea, interfață schimbată, care oferă ”informații suplimentare înconjurătoare”, și, în caz contrar, oferă un sentiment mai bun în general, cu privire la mașină.

Condusul autonom al Tesla nu oferă asistență integrală

Actualizarea face trimitere simultan la o funcție activată recent, care folosește camera de cabină pentru a se asigura că ești atent la trafic, în timp ce pilotul automat este angajat în funcția sa. Indiferent de îmbunătățiri, Musk le-a cerut tuturor celor care efectuează testele variantei beta să ”fie paranoia” și pregătiți oricând să ia volanul.

A trecut mult timp de când a fost anunțată versiunea 9, după cum a afirmat și The Verge. Tesla a promis pentru prima dată că va începe activarea funcțiilor FSD în august 2018, iar Elon Musk a promis că va avea „peste un milion” de mașini care se conduc singure în 2020. În mod clar, acest lucru nu a fost realizat, astfel că nici măcar o mică versiune beta din octombrie a acelui an, nu a făcut-o. Această ultimă versiune sugerează că există unele progrese, chiar dacă este puțin probabil ca o conducere autonomă adevărată să fie pregătită în viitorul apropiat.