Telefonul tău va ține loc de păcănele, pe bani reali: schimbarea șocantă introdusă de Google

Telefonul tău va ține loc de păcănele, pe bani reali: schimbarea șocantă introdusă de Google

Într-o mișcarea surprinzătoare a celor de la Google, gigantul tocmai a început să aprobe aplicații pentru jocuri de noroc cu bani reali în Google Play Store.

Dacă vroiai să joci păcănele, black jack sau poker pe telefon, ai putut s-o faci dintotdeauna. Astfel de experiențe virtuale sunt departe de a fi noi. Ce s-a schimbat este însă miza. Până la ora actuală, erai limitat la bani virtuali, niște monezi fără niciun fel de valoare reală. Era ca și cum jucai cu bani de Monopoly, până acum.

La momentul de față, aplicații de jocuri de noroc cu bani reali au fost permise în Google Play pentru a fi instalate pe Android doar într-o mână de țări. Este vorba de Marea Britanie, Franța, Brazilia și Irlanda. Începând cu 1 martie 2021, însă, lucrurile se vor schimba radical și nu mai puțin de 15 țări suplimentare vor fi adăugate la lista respectivă, inclusiv România.

De la 1 martie poți face bani la păcănele nu doar în locațiile de la colț de stradă, ci și pe telefonul tău cu Android. Condiția este să locuiești sau să călătorești în Australia, Belgia, Canada, Columbia, Danemarca, Finlanda, Germania, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, România, Spania, Suedia și Statele Unite ale Americii.

Pe pagina de suport dedicată aceste schimbări de pe site-ul Google sunt menționate în mod explicit tipurile de jocuri sau aplicațiile de divertisment care vor avea voie să faciliteze câștigurile sau pierderea de bani reali. Lista include jocuri de cazino, loterii, pariuri sportive și ligi sportive fantastice.

Pentru ca lucrurile să se desfășoare cât se poate de legal, dezvoltatorii acestor aplicații trebuie să completeze un formular special pentru jocuri de noroc și să se asigure că aplicația lor este în conformitate cu prevederile IARC (International Age Rating Coalition) pentru vârsta minimă și cu prevederile incluse în Centrul de Politici al Google pentru Dezvoltatori.

Citește și: