Tasta care face diferența când cauți pe Google: cum ești mai eficient, fără să folosești mouse-ul

Tasta care face diferența când cauți pe Google: cum ești mai eficient, fără să folosești mouse-ul

Motorul de căutare al Google continuă să fie de departe cel mai folosit de pe mapamond și, deși nu a suferit schimbări majore în ultimele decenii, mai are parte de câte o actualizare.

Când ai în vedere statisticile asociate motorului de căutare Google, acesta pare absolut imposibil de ignorat. Site-ul gigantului din Mountain View a ajuns atât de popular, încât mulți îl consideră ca fiind sinonim cu internetul în sine. Nu de puține ori, oamenii nu caută pe internet, ci caută pe Google.

Ca să-i înțelegi mai bine importanța, ai în vedere că peste 62,19 miliarde accesări au fost înregistrate de Google în 2019, acest motor de căutare care deține nu mai puțin de 92,18% din piața globală din domeniu. Bing are 2,32% din piață, iar Yahoo! se rezumă la 1,6%.

Deși numărul de accesări al pagini Google nu pare foarte mare, ai în vedere că în spatele unei singure accesări a Google.com se află mai multe căutări individuale. Astfel, discutăm de aproximativ 3,5 miliarde de căutări pe Google în fiecare zi de pe diverse dispozitive și platforme.

Dincolo de aceste particularități de fond, pentru că nu fiecare căutare pe Google este perfectă din prima, în sensul că te duce rapid la rezultatul dorit, compania americană s-a gândit să-ți facă viața mai ușoară. Astfel, dacă apeși pe tasta / (forward slash), indiferent unde te afli pe o pagină de rezultat, cursorul se va poziționa rapid în bara de căutare după ultimul caracter. Astfel, vei fi mai rapid în a-ți filtra rezultatele la căutare cu un cuvânt în plus sau câteva litere.

Aparent, unii utilizatori au început să și primească o notificare în ceea ce privește noua funcție. Aceasta apare în dreapta jos dacă apeși pe orice tastă într-o pagină de rezultate. Chiar dacă nu o primești însă, te poți bucura fără probleme de utilitatea tastei /

Cealaltă tastă pe care ar fi bine să o ții minte când cauți pe Google este Tab. Aceasta selectează fiecare rezultat la căutare și-l poți deschide prin apăsarea tastei Enter, fără să folosești mouse-ul sau touchpad-ul.

Citește și: