Țara-surpriză în care Tesla caută să se extindă: decizia luată de Elon Musk

Țara-surpriză în care Tesla caută să se extindă: decizia luată de Elon Musk

Tesla e un nume mare în industria auto și caută să devină și mai mare de atât. Elon Musk are planuri mari, cu o țintă cât de cât clară.

Tesla a setat cumva viitorul industriei auto – a scos pe piață modele electrice extrem de performante și cu tehnologii de ultimă generație. I-a inspirat și pe alții și acum nu prea mai există producător mare care să nu aibă în portofoliu modele electrice.

Tesla caută acum să se extindă și mai mult în afara Statelor Unite.

Are deja o fabrică în China, se pregătește să înceapă producția și-n cea din Germania, prima de pe teritoriul Europei și acum atacă și o altă piață. A ales o țară surpriză: vrea să deschidă o uzină în sudul Indiei.

Tesla vrea să se extindă și-n India

Reuters arată că Tesla vrea să deschidă o fabrică de producţie de automobile electrice în statul Karnataka din sudul Indiei. Este o alegere surpriză, dar se pare că Elon Musk are planuri mari în zonă.

”Compania americană Tesla va deschide o unitate de producţie a automobilelor electrice în Karnataka, arată un comunicat scurt al guvernului acestui stat. Iată că informația vine de la Guvernul acelui stat, semn că discuțiile sunt avansate.

Luna trecută, producătorul de automobile electrice a comasat Tesla Motors India şi Energy Private Limited cu biroul înregistrat al companiei din oraşul Bengaluru din Karnataka, care este un centru pentru companiile de tehnologie globale. Principalul ministru al statului, B.S. Yediyurappa, a scris într-un tweet, pe care l-a şters ulterior, că Tesla va începe operaţiunile în India cu o unitate de cercetare şi dezvoltare în Bengaluru.

Nu este clar însă dacă anunțul de sâmbătă se referă la aceeaşi unitate.Tesla şi biroul din Karnataka nu au răspuns deocamdată pe acest subiect.

Musk a scris de mai multe ori pe Twitter despre viitoarele activităţi ale Tesla în India. În decembrie, Musk a conformat pe Twitter că Tesla va începe operaţiunile în India în 2021.

Citește și: