Țara care investește miliarde în electrificarea transportului în comun: începe de la autobuze cu zero emisii

Țara care investește miliarde în electrificarea transportului în comun: începe de la autobuze cu zero emisii

Transportul în comun nu se folosește prea mult în timpul pandemiei, dar Canada vrea să fie sigură că este ecologică în totalitate atunci când criza se termină. Astfel, această țară vrea să investească masiv pentru electrificarea transportului în comun.

Guvernul canadian intenționează să investească 2,75 miliarde de dolari CAD (aproximativ 2,17 miliarde de dolari SUA) în electrificarea transportului în comun în toată țara, pe parcursul a cinci ani. Aici intră inclusiv achiziționarea de autobuze cu emisii zero, în plus față de alte inițiative, au spus oficialii.

Electrificarea transportului în comun este o soluție pentru un viitor sustenabil

Acest demers face parte dintr-un pachet mai mare de actualizare a transportului public de 11,77 miliarde de dolari. Programele existente au susținut deja cumpărarea a trei sute de autobuze ecologice, dar acest lucru va ajuta guvernul să își atingă obiectivul de a lansa mult mai mult de cinci mii de autobuze în perioada respectivă de cinci ani.

Mai mult, nu este surprinzător că guvernul canadian speră că această mișcare de mediu va crea și locuri de muncă pentru producătorii de autobuze canadiene precum Nova Bus, GreenPower și New Flyer.

Desigur, provocarea este de a oferi un impact semnificativ. În timp ce populația relativ mică din Canada și concentrarea într-o mână de orașe mari ar putea ajuta banii să meargă departe, nu există nicio garanție că acest lucru va permite echipamentelor de transport să treacă complet la vehicule electrice sau bazate pe hidrogen.

Totuși, le-ar putea oferi impulsul de care au nevoie, iar succesul din Canada ar putea oferi SUA și altor țări un exemplu despre cum să electrifice propriile flote de autovehicule de transport în comun.

Orașele din România în care folosești transportul în comun ca-n afară: unde circulă zeci de autobuze electrice

Autoritățile și-au dat seama că o soluție la îndemână pentru a reduce poluarea în orașele aglomerate o reprezintă mijloacele de transport în comun electrice. Așa au apărut pe străzi zeci de autobuze electrice.

Ministerul Lucrărilor Publice are în derulare contracte de peste 100 de milioane de lei pentru electrificarea transportului în comun. Instituția a finalizat deja licitația pentru 51 autobuze electrice de 12 metri lungime destinate transportului public din mai multe orașe din România.

Sunt orașe în care poluare poate fi redusă în acest fel. Autobuzele sunt destinate locuitorilor din Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești. În orașul Marii Uniri vor circula autobuze produse de compania din Cehia – SOR.

Citește și: