12 iun. 2021 | 12:50

Sursa pandemiei de coronavirus, subiectul unei noi investigații: ce au anunțat liderii G7

ACTUALITATE
Sursa pandemiei de coronavirus, subiectul unei noi investigații: ce au anunțat liderii G7

În cadrul reuniunii de sâmbătă a liderilor G7, aceștia vor solicita Organizației Mondiale a Sănătății o analiză amănunțită cu privire la originea reală a pandemiei de coronavirus.

Informația a fost dezvăluită în cadrul unui comunicat de presă, transmis cu o zi înainte de marea întrunire.

Cererea privind o anchetă nouă, detaliată și transparentă privind originea crizei sanitare a fost lansată de Casa Albă. Joe Biden își dorește să extindă ancheta americană asupra originilor pandemiei, deoarece nu au fost clarificate toate îndoielile cu privire la posibila „scăpare” a virusului dintr-un laborator din Wuhan.

G7 își va asuma furnizarea unui miliard de doze de vaccin pentru anul 2022

G7 se va angaja, de asemenea, să furnizeze un miliard de doze suplimentare de vaccin Covid-19 în anul următor pentru a accelera protecția globală de seruri pentru imunizarea populației, cu scopul de a pune capăt coronacrizei globale.

Potrivit G7, măsura are ca scop ajutorarea țărilor în curs de dezvoltare, unde accesul la campania de vaccinare se efectuează greoi, iar comunitățile sărace nu au parte de șansa de a se imuniza, așa cum se întâmplă în statele dezvoltate, care și-au permis dezvoltarea unei infrastructuri sanitare de urgență, pentru campania de imunizare.

În plus, printre angajamentele liderilor G7 va fi și acela de a pune capăt restricțiilor comerciale inutile la exporturile de vaccinuri împotriva Covid-19.

Un alt angajament al liderilor G7 va viza mediul înconjurător și mobilitatea verde. Prin urmare, aceștia își vor asuma u angajamentul de a trece la vehicule cu emisii zero.

Totodată, clima este un alt punct fierbinte pe ordinea de zi. Liderii G7 vor veni cu promisiunea unei noi finanțări pentru a aborda situația de urgență climatică.

Nici discuțiile din spectrul economic nu vor lipsi. Liderii vor discuta necesitatea de a asigura sustenabilitatea pe termen lung a finanțelor publice odată ce recuperarea economică post-pandemică.