Statul dă bani pentru acești români: până la 1 miliard lei, disponibil în acest an

Statul dă bani pentru acești români: până la 1 miliard lei, disponibil în acest an

Guvernul a adoptat miercuri prelungirea a trei programe de finanțare pentru mediul de afaceri din România și pentru agricultori. Astfel, IMM Invest, IMM Factor și Subprogramul IMM Agro Invest continuă să sprijine economia și în 2021.

IMM Invest, IMM Factor și Subprogramul IMM Agro Invest vor fi funcționale și anul acesta, a anunțat premierul Florin Citu.

AGRO IMM INVEST – 1 miliard de lei în 2021

AGRO IMM INVEST primește în 2021 un plafon de 1 miliard de lei. Statul va extinde platfonul, dacă fermierii se vor arăta interesați.

„AGRO IMM INVEST, este deja suprasubscris de către finanțatori, iar acesta este un semnal extrem de bun pentru economie. Avem toate motivele să fim încrezători că sistemul bancar va continuă finanțarea companiilor și susținerea mediului de afaceri. Vreau să-i asigur pe antreprenori și pe finanțatorii programului că vom operationaliza în cel mai scurt timp noile facilități. Aveți angajamentul meu și al echipei FNGCIMM ,că vom depune toate eforturile pentru ca plafoanele alocate de către Guvernul României să fie puse la dispoziția finanțatorilor în cel mai scurt termen posibil și consumate integral înainte de sfârșitul anului 2021”.
Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM

IMM Invest și IMM Factor – 60.000 de antreprenori vor fi susținuți

Prin IMM Invest și IMM Factor Guvernul speră să sprijine în 2021 60.000 de antreprenori.

Prin IMM Invest acordă garanții pentru creditele contractate de microîncreprinderi și întreprinderile mici și mijlocii, în scopul finanțării investițiilor și pentru asigurarea capitalului de lucru, a explicat Florin Citu.

Anul acesta, programul va avea un buget de de 1,8 miliarde lei.

Potrivit premierului Florin Citu, anil trecut, programul s-a dovedit a fi o adevărată gură de oxigen pentru mediul de afaceri din România, fiindcă au fost acordate aproximativ 25.600 de credite cu o valoare de peste 14 miliarde de lei, ceea ce implică garanții de aproape 12 miliarde de lei.

IMM Factor 2021

Prin acest program, IMM-urile primesc facilități de garantare pentru finanțarea creditului comercial.

„Am prelungit valabilitatea schemei de ajutor de stat până la 30 iunie 2021, cu un buget de peste 1 miliard de lei”, a anunțat Florin Cîțu.

„Sunt programe bune, care s-a dovedit că au contribuit la creșterea economică înregistrată de România în trimestrul IV al anului trecut, și care sprijină IMM-urile să depășească cu bine criza provocată de COVID-19”, a punctat premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: