14 dec. 2021 | 15:17

Startup-ul românesc de milioane: ce este Humans.ai și cum va revoluționa inteligența artificială

ACTUALITATE
Startup-ul românesc de milioane: ce este Humans.ai și cum va revoluționa inteligența artificială

Humans.ai este un startup românesc de deep-tech, care a ridicat peste un milion de dolari în mai puţin de 30 de minute.

Startup-ul dezvoltă prima platformă pentru generarea de modele AI şi guvernarea lor prin tehnologia blockchain și a anunţat ridicarea sumei de 1.170.000 dolari în urma vânzării publice de tokeni pe platforma Polkastarter.

A reuşit astfel să stabilească un nou record de vânzare publică, scrie Econimica.

IDO (Initial Decentralized Offering) a fost lansat în parteneriat cu platforma Polkastarter, pentru a angaja comunitatea în dezvoltarea platformei descentralizate Humans.ai, un ecosistem care generează modele etice de Inteligenţă Artificială controlate cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Acest startup românesc a scris istorie

Este cea mai mare sumă ridicată până acum în istoria Polkastarter. Vânzarea de tokeni $HEART, moneda care guvernează ecosistemul Humans.ai, a început în data de 9 decembrie şi s-a încheiat în mai puţin de jumătate de oră.

„Suntem foarte incântaţi că IDO-ul Humans.ai a stârnit un interes atât de mare şi a fost sold out în mai puţin de 30 de minute. Mobilizarea comunităţiii a fost incredibilă, iar acest lucru ne încurajează pentru mai departe, pentru că suntem doar la început cu proiectul. Mulţumim fiecărui investitor în parte pentru sprijinul acordat acestui proiect care va rescrie viitorul AI-ului. De asemenea, mulţumim Polkastarter care a fost un parter şi un susţinător important în efortul nostru de a crea primul model de conduită morală pentru AI şi Blockchain”, a declarat Sabin Dima, CEO-ul Humans.ai, conform sursei citate.

Ce este Humans.ai, mai exact? Este o platformă care integrează date şi tehnologie pentru a genera modele AI unice şi a le utiliza ca API (interfaţă de programare a aplicaţiilor) de către comunitatea de afaceri.

Astfel, tehnologia permite dezvoltatorilor de aplicaţii sa utilizeze modelele AI plătind drepturi într-un mod echitabil atât celor care oferă tehnologie, cât şi date.

Scopul principal al platformei Humans.ai este synthetic media, care permite crearea vocii, imaginii şi gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezenţa fizică numită ADN digital.

Cu acest ADN digital se poate crea conţinut audio şi video de la zero, cu ajutorul inteligenţei artificiale. Un exemplu usual: audiobookul tău poate fi narat de actorul tău preferat sau o producţie video poate fi creată foarte simplu, fără ajutorul unei echipe întregi formată din cameraman, editor video sau prezentator.