Sony a lansat televizoare cu inteligență cognitivă, pentru că inteligența artificială s-a demodat

Sony a lansat televizoare cu inteligență cognitivă, pentru că inteligența artificială s-a demodat

Sony și-a dezvăluit noile modele de televizoare pe 2021 și vine la pachet cu un procesor de imagine dotat cu inteligență cognitivă. Aparent, gândește precum un om.

La fel ca în cazul multor alți producători de TV-uri, seria Sony Bravia a făcut o treabă impresionantă când vine vorba de procesarea imaginii, dincolo de hardware-ul efectiv de ultimă generație de la interior. În 2021, spre deosebire de concurență, cu ajutorul Cognitive Processor XR, televizoarele actualizate ar trebuie să mai deștepte ca niciodată în procesarea fiecărui cadru dintr-un film.

Deși inteligența cognitivă pare mai degrabă un truc de marketing decât o funcție utilă, realitatea nu este chiar atât de simplă. Sony a schimbat complet abordarea vizavi de modul în care prelucrează imaginea afișată pe ecran, cu scopul de a fi mai aproape de cum vede un ochi uman detaliile dintr-o scenă.

În trecut, inteligența artificială încerca să optimizeze imaginea în ansamblul ei, lucrând individual la optimizarea contrastului, a luminozității și a culorilor afișate. Cognitive Processor XR ”vede” elementele componente ale fiecărui cadru, la fel ca un om și se tratează diferit elementele care te interesează mai mult sau mai puțin dintr-o scenă.

Într-un prim plan, procesorul va încerca să-ți livreze un ton realistic al pielii. În cazul în care camera se mută în spatele unui actor, cipul XR va căuta alte elemente cărora să-și dedice efortul tehnologic, precum iluminarea corectă a unei firme luminoase sau redarea detaliilor dintr-un nor de fum dintr-o stradă întunecată, conform datelor obținute de Engadget.

În practică, într-un clip din Sully, a făcut în timp real tranziția de la fața lui Tom Hanks, pe care a luminat-o discret pentru a-i evidența detaliile, până la luminile de neon din Times Square, în cadrul următor. În La La Land, noul procesor cu inteligență cognitivă o urmărea pe Emma Stone în fiecare colț al unui cadru ca și cum știa la ce ar trebui să fii atent. Cognitive Processor XR va fi prezent atât în televizoare OLED de ultimă generație de la Sony, cât și în noua serie LED.

Citește și: