Sistemul Ro-Alert ”i-a picat” la examen: ce s-a întâmplat la proba de matematică de la Evaluarea Națională

Sistemul Ro-Alert ”i-a picat” la examen: ce s-a întâmplat la proba de matematică de la Evaluarea Națională

Joi, 24 iunie, a avut loc proba la matematică de la Evaluarea Națională 2021. A fost o probă cu ghinion pentru trei elevi, dați de gol de sistemul Ro-Alert.

Trei elevi au fost eliminați din examen după ce au fost dați de gol de sistemul Ro-Alert. Accesul în sala de examen e interzis cu telefonul, dar cei trei și-au încercat, totuși, norocul. S-a întâmplat joi, 24 iunie, în timpul probei la matematică.

Cei trei elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă și au primit nota 1, arată Ministerul Educației.

Cum i-a dat de gol sistemul Ro-Alert

Ministerul Educației susține că cei trei candidați au intrat în examen având telefonul asupra lor, lucru interzis. Unul dintre ei a fost dat de gol de un mesaj Ro-Alert primit în timpul examenului, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit legii, candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru. Ministerul Educaţiei afirmă că toate probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Totodată, candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Potrivit Ministerului Educației, 123.250 de candidați (93,95%) s-au prezentat la proba de matematică. În schimb, 7.926 de candidați au absentat de la această probă.

Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc vineri, 25 iunie, la care sunt așteptați să participe cei peste 8.000 de elevi înscriși. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: