Singapore își protejează cetățenii cu ajutorul roboților. Metoda de supraveghere ar putea fi utilă și la noi

Singapore își protejează cetățenii cu ajutorul roboților. Metoda de supraveghere ar putea fi utilă și la noi

În Singapore există o metodă unică de supraveghere a spațiului public. În timp ce, noi folosim camere de luat vederi statice amplasate în diverse puncte cheie a orașului, autoritățile lor se ajută de roboți.

Singapore este orașul în care roboții patrulează pe străzi pentru a menține liniștea publică. Ei sunt foarte atenți la orice încălcare neregulamentară a normelor publice. Siguranța cetățenilor este asigurată în acest fel.

Insula este foarte cunoscută pentru legile stricte pe care le adoptă. De asemenea, are camere de supraveghere în tot statul. Intenția lor este de a implementa roboți care să fie atenți la toate acțiunile care încalcă regulile civile.

Ce face robotul Xavier?

Autoritățile au început să testeze robotul Xavier, pe care l-au pus să patruleze și supravegheze o zonă publică cu trafic intens. Astfel că, în următoarele trei săptămâni, roboții vor monitoriza mulțimile din Toa Payoh Central. Ei vor căuta ceea ce autoritățile descriu ca ” comportamente sociale nedorite”. Acestea includ o adunare de mai mult de 5 persoane, fapt care contravine cu măsurile de siguranță COVID – 19.

Ei vor mai căuta persoane care nu fumează în spații special amenajate. De asemenea, îi vor detecta pe cei care vând produse ilegal. Alt obiectiv al roboților Xavier sunt bicicletele parcate ilegal sau orice altfel de dispozitiv parcat pe trotuare sau poteci.

În momentul în care robotul detectează o contravenție, el trimite un mesaj de alertă centrului de comandă. După care, acesta va afișa o atenționare corespunzătoare pe ecranul său pentru a educa publicul.

Dispozitivele sunt echipate cu camere capabile să ofere centrului de comandă vederi la 360 de grade. De asemenea, ei pot să capteze imagini în condiții de iluminare slabă. Pentru asta folosesc camere IR pentru luminozitate redusă.

Imaginile captate vor fi analizate de un sistem de Inteligență Artificială, pentru a furniza un răspuns pentru ofițeri. Roboții se pot mișca prin oraș datorită datorită senzorilor cu care sunt echipați. Aceștia le oferă posibilitatea de a evita obiecte staționare sau aflate în mișcare. În acest fel, ei pot evita și pietonii sau vehiculele.

Obiectivul autorităților din Singapore este de a dubla numărul camerelor de luat vederi. În următorul deceniu, vor fi un număr de 200.00 de dispozitive de supraveghere. Oficialii cred ca acești roboți ajută foarte mult sistemul de urmările. Datorită lor, ofițerii umani nu vor mai trebui să facă patrule fizice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: