Secretele WhatsApp: cele 12 funcții despre care prea puțini oameni știu, dar care te ajută enorm

Secretele WhatsApp: cele 12 funcții despre care prea puțini oameni știu, dar care te ajută enorm

Lansat în 2009, WhatsApp a reușit să devină până astăzi cel mai utilizat serviciu de mesagerie instant din lume. În 2020, două miliarde de oameni erau conectați la serviciu. De-a lungul timpului, aplicația a dezvoltat numeroase funcții și instrumente pentru ca utilizatorii să aibă o experiență îmbunătățită atunci când folosesc platforma. Și, totuși, despre unele dintre ele știu foarte puțini utilizatori.

Există câteva funcții „ascunse” ale WhatsApp, despre care nu știai că există, deși platforma nu intenționează să le țină secret. Iată o listă cu 12 funcții ascunse WhatsApp pe care le poți folosi chiar acum.

12 funcții ascunse ale WhatsApp

1. Schimbă formatul textului în WhatsApp

Știai că poți să dai o notă de originalitate mesajelor tale prin caractere aldine, cursive sau strikethrough? Trebuie doar să adaugi câteva caractere înainte și după text: * bold * , _cursive_ și ~ tăiat ~ .

2. Mesaje temporare

Aceste mesaje de „autodistrugere” servesc la protejarea informațiilor valoroase pe măsură ce dispar după un timp. Pentru a utiliza această funcție, una dintre cele mai noi din aplicație, trebuie să:

-Atingi numele contactului din chat
-Selectezi opțiunea Mesaje
-Pornești comutatorul Mesaje temporare .

3. Evidențiază mesajele

Vrei să lași un mesaj la îndemână și să nu te pierzi în marea conversațiilor? Cu funcția „Evidențiați mesajele” le poți marca cu o stea apăsând pe ele și lasă-le ca favorite pentru a le localiza.

Data viitoare când vei căuta un anumit mesaj, într-o conversație, vei găsi imediat ceea ce cauți.

4. Află la ce ora ți-a fost citit mesajul

Vrei să știi la ce oră a fost citit mesajul tău? Tot ce trebuie să faci este să apeși pe el și să glisezi degetul spre stânga. De asemenea, poți selecta opțiunea Info din meniul cu trei puncte. În ambele cazuri, vei vedea la ce oră a fost trimis, primit și citit un mesaj.

5. Cum să nu ți se mai salveze în telefon conținutul media din conversații

Dacă te-ai săturat ca memoria telefonului tău mobil să fie încărcată de fotografiile și videoclipurile pe care ți le trimit prietenii tăi, le poți împiedica să fie descărcate automat din WhatsApp.

Trebuie doar să accesezi meniul Setări al aplicației și să selectezi Chaturi . Acolo trebuie să dezactivezi opțiunea Vizibilitatea fișierelor multimedia .

6. Cum să faci să dispară ultima conexiune WhatsApp

Dacă nu îți dorești ca oamenii să vadă când ai fost ultima dată pe WhatsApp, poți face să dispară ultima conextiune. Pentru aceasta, trebuie să deschizi meniul Setări , să selectezi Cont și apoi Confidențialitate , pentru a dezactiva Ultimul văzut .

De asemenea, poți alege dintre toate persoanele de contact sau poți selecta doar câteva.

Nu uita că este întotdeauna bine să ai cel puțin un contact care știe când a fost ultima conexiune, din motive de securitate.

7. Cum marchezi o conversație ca „necitită”

Dacă vrei să îți ții, din anumite motive, o conversație necitită, trebuie să dai clic pe chat timp de câteva secunde și să selectezi opțiunea „Marcați ca necitit” . Conversația va arăta ca atunci când primești un mesaj nou.

8. Află contactul preferat

Cu acest instrument vei putea afla cu ce persoane de contact interacționezi cel mai mult. De asemenea, îți permite să îți gestionezi stocarea internă. Trebuie doar să accesezi Setări , apoi Stocare date și, în final, Utilizare stocare.

9. Ascultă conținutul audio pe care îl înregistrezi, înainte de a-l trimite

Atunci când înregistrezi audio, ai posibilitatea de a asculta înainte conținutul și dacă nu îți place ceea ce ai înregistrat, poți să nu trimiți fișierul respectiv.

Acest truc se realizează atunci când începi să înregistrezi sunetul și când dorești să îl oprești, părășeșteimediat aplicația în timp ce apeși butonul de înregistrare. Când reintroduci conversația, vei vedea că sunetul este menținut și că îl poți asculta, trimite sau șterge.

10. Notificări personalizate

Această este o opțiune excelentă pentru a ști exact cine îți trimite mesaje WhatsApp datorită tonurilor personalizate. Ce trebuie să faci este să mergi la chat-ul în cauză, să faci clic pe numele acestuia și să cauți opțiunea „Ton personalizat” și să o selectați pe cea care îți place cel mai mult.

11. Fundaluri personalizate

La fel ca tonurile personalizate, fiecare contact al tău, fiecare chat, poate avea un fundal personalizat.

Poți alege pentru fundal atât o imagine din galeria foto personală, cât și din galeria WhatsApp.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesezi meniul Setări , apoi la Chaturi și să selectezi opțiunea Imagine de fundal . Aici vei găsi toate imaginile disponibile și poți regla luminozitatea ecranului.

12. Devino beta tester WhatsApp

S-ar putea să te intereseze calitatea de beta tester pentru a fi unul dintre primii care testează noile funcții lansate de aplicație. Trebuie doar să faci clic pe acest link și să urmezi toate instrucțiunile.

Citește și: