16 iun. 2021 | 16:50

Se schimbă regulile în sistemul de învățământ. Ministrul Educației a făcut marele anunț

ACTUALITATE
Se schimbă regulile în sistemul de învățământ. Ministrul Educației a făcut marele anunț

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut miercuri un anunț care vizează toți profesorii și părinții din țara noastră.

Ministrul își dorește implementarea unui nou sistem, menit să aducă educația mai aproape de copiii internați in spitale.

Știm cu toții faptul că, atunci când un copil are probleme medicale și este internat în unitățile spitalicești, e nevoit să absenteze de la școală. În cazurile cele mai fericire, copiii reușesc, cu eforturi deosebite, să țină pasul cu orele de curs, cu ajutorul celorlalți colegi sau profesori.

Acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor, anunță oficialul din Învățământ. Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, în România va fi implementat un sistem de predare în spitale.

Va fi înființat un sistem de predare în spitale

Un corp profesoral, înființat în baza unei Ordonanțe de Urgență, va merge la copiii internați și îi va ajuta pe aceștia să nu piardă legătura cu școala.

Ministrul Educației susține că, în acest moment, nu există o implicare în prezent suficient de strânsă a școlii, a dirigintelui în evoluția acestor copii care, din nefericire, au aceste probleme medicale.

„Revenim cu clarificări și va fi o Ordonanță de modificare a Legii Educației care va clarifica aceste lucruri. E o problemă urgentă”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

„E o inechitate care trebuie reglată. Va fi nevoie de profesori care să acopere mai multe materii, cel puțin la elevii de vârste mici. În prezent, copiii fac mult prea puțin și raportat la numărul mic de profesori înseamnă foarte mult”, a mai subliniat ministrul.

După ce se vor însănătoși, copiii își vor putea relua activitățile școlare în mod normal, fără să fie nevoiți să repete anul, așa cum se întâmplă în cazurile în care copiii au nevoie de perioade lungi de recuperare, timp în care sunt nevoiți să lipsească de la ore.

„Există sute de copii care pe parcursul anului școlar sunt în spitale, la chimioterapie. Ce grupe să constitui în Fundeni sau la Spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 22 de elevi, la Marie Curie sunt aproape 20 de copii în această situație și în țară sunt copii. Atunci când un copil este sub perfuzii, nu putem vorbi despre constituirea de grupe. Prin promovarea unei OUG care să constituie corp al profesorilor care să facă școala în spitale. Nu este vina copiilor că se află în această situație”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Edupedu.