Se accelerează finanțările pentru companiile românești: sute de milioane de lei sunt disponibile

Se accelerează finanțările pentru companiile românești: sute de milioane de lei sunt disponibile

Una dintre cele mai puternice bănci prezente pe piața din România vine cu o veste neașteptat de bună pentru antreprenorii români. Se accelerează finanțările pentru companii, prin programul IMM Invest.

Este vorba despre UniCredit Bank. Reprezentanții băncii tocmai au anunțat că Ministerul Finanțelor a suplimentat plafonul existent de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii și întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie prin programul IMM Invest România, ediția 2021.

Sute de milioane de lei pentru firme

Banca a transmis că plafonul crește cu 464 milioane de lei. Suplimentarea plafonului de garantare până la valoarea de 1,78 miliarde de lei vine în contextul în care UniCredit Bank a folosit în cea mai mare parte, până în acest moment, plafonul de peste 1,316 miliarde de lei alocat inițial prin intermediul programului, utilizând fondurile proprii și garanțiile de stat pentru a finanța economia reală și oferind sprijin unei game largi de companii românești afectate de pandemie.

Până acum, au beneficiat de fonduri de la UniCredit Bank peste 1.600 de IMM-uri, transmite banca.

“Situația fără precedent creată de pandemie a demonstrat rezistența mediului de afaceri local în fața adversității. Capacitatea organizatorică, inovația și accesul la tehnologie împreună cu instrumentele financiare adecvate au asigurat în această perioadă stabilitatea economiei.

Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru companii și să contribuim astfel în continuare la revenirea economiei românești.

De la debutul programului IMM Invest, UniCredit Bank a reușit să ofere, într-o perioadă plină de provocări, facilități de credit garantate către companii din numeroase sectoare de activitate onorându-și astfel angajamentul de fi un partener de încredere în demersul permanent de susținere a mediului local de afaceri.

În plus, UniCredit Bank oferă o gamă largă de instrumente financiare pentru toate segmentele de clienți companii, prin numeroase parteneriate încheiate pentru accesarea unor scheme de garantare finanțate din bugetul Uniunii Europene sau din cel național”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Citește și: