S-a făcut dezvăluirea. Aceste persoane se pot infecta mai repede cu varianta indiană (Delta)

S-a făcut dezvăluirea. Aceste persoane se pot infecta mai repede cu varianta indiană (Delta)

Noua variantă Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima dată în India, ridică îngrijorări comunităților științifice. Se pară ca este mai contagioasă decât varianta originală a SARS-CoV2, dar și mai periculoasă pentru sănătate, dublând riscul spitalizării în rândul persoanelor infectate.

Pe măsură ce timpul trece, oamenii de știință găsesc tot mai multe date care ne vorbesc despre caracteristicile acestei mutații.

De exemplu, de curând, experții din Statele Unite ale Americii au descoperit faptul că există o categorie de persoane mai predispusă să se infecteze cu varianta Delta a coronavirusului.

Copiii nevaccinați sunt mai predispuși să se infecteze cu varianta Delta

Potrivit epidemiologului-șef de la Casa Albă, Anthony Fauci, copiii ce nu au fost imunizați prin vaccin, sunt mai predispuși să se infecteze, față de alte categorii de persoane.

Totuși, subliniază expertul american, oricine se poate infecta cu noua variantă, dacă nu se vaccinează. Aceasta ar fi chiar și cu 40% mai contagioasă decât varianta Alfa (descoperită pentru prima dată în Marea Britanie).

„Acest virus este mult mai transmisibil, prin urmare, sunt mai multe șanse ca cei mici să se infecteze cu această tulpină, decât ar fi în cazul variantei Alfa”, a spus epidemiologul Fauci.

În Statele Unite ale Americii, varianta Delta ar putea deveni dominantă, în doar câteva săptămâni de acum încolo, atrage atenția epidemiologul-șef. Deja, bilanțurile infectărilor cu această mutație au atins un nivel îngrijorător. Potrivit datelor furnizate de directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase în cadrul Insititutului Național de Sănătate din SUA, unul din cinci cazuri de COVID-19 din țară reprezintă infectări cu varianta Delta.

Nu doar în SUA varianta Delta va deveni dominantă. Conform unui avertisment lansat zilele acestea de Organizația Mondială a Sănătății, varianta Delta va deveni dominantă la nivel global, în curând.

Potrivit lui Fauci, Statele Unite desfășoară o campanie de vaccinare eficientă și serurile încă fac față noilor tulpini virale.

Citește și: