Românilor le place luxul și nu se uită la bani: ce planuri au în privința locuințelor

Românilor le place luxul și nu se uită la bani: ce planuri au în privința locuințelor

În ultimii aproape doi ani, pe fondul pandemiei de coronavirus, oamenii au început să acorde mai multă atenție spațiului din propria locuință.

Odată cu implementarea la scară largă a muncii de acasă, numeroși români și-au dat seama de faptul că locuințele lor au nevoie de îmbunătățiri semnificative. Astfel, au început să își facă planuri de renovare și reamenajare, dar și să aloce bugete pentru aceste lucrări, astfel încât mediul de acasă să fie cât mai plăcut sau, de ce nu, chiar luxos.

Acestea fiind spune, analizele de specialitate arată că peste 60% dintre români aleg să-şi renoveze întreaga casă la nevoie. De asemenea, 24% fac acest lucru periodic şi doar un procent de 9% îşi renovează casa atunci când văd un produs interesant pe care şi-l doresc.

Românii nu se uită la bani când vine vorba despre casa lor

Conform Reveal Marketing Research, aproximativ 80% dintre români ar aloca un buget de peste 4.000 de lei pentru a da un nou suflu propriei locuințe.

Același studiu scoate la iveală și faptul că majoritatea românilor sunt interesați cel mai mult de a-și pune la punct baia și bucătăria. Restul încăperilor sunt în plan secund.

72% dintre respondenți acordă o atenţie sporită pentru renovarea băii și bucătăriei.

„Când vine vorba de schimbările pe care ar putea să le facă românii anul acesta, 90% dintre respondenţi au răspuns că zugrăvitul face parte din priorităţile lor.”, susţin autorii cercetării.

72% dintre români îşi doresc schimbări majore, precum înlocuirea obiectelor sanitare, în timp ce 64% preferă să-și schimbe mobila din locuință. Instalația de apă e importantă pentru 34% dintre respondenți, iar pentru 51%, sistemul de iluminare.

Când își aleg noi obiecte pentru locuință, 68% pun preț pe ușurința de utilizare, în timp ce pentru 43% contează foarte mult design-ul și culoarea (37%).

Avem și o analiză a bugetului pe care românii sunt dispuși să-l aloce acestor lucrări. Analiza ne arată că 20% dintre respondenţi au afirmat că ar aloca între 151 şi 200 de lei, în timp ce 15% ar aloca un buget cuprins între 50 şi 100 de lei. În cazul bateriei pentru lavoarul de la baie, 21% dintre respondenţi ar aloca un buget între 151 şi 200 de lei, iar 15% ar aloca un buget cuprins între 50 şi 100 de lei.

De asemenea, pentru a fi siguri că lucrările vor ieși bine, 59% dintre respondenți aleg să apeleze la meseriași, însă doar 9% apelează la o firmă specializată. 25% vor să economisească banii dați pe mâna de lucru, motiv pentru care plănuiesc să își efectueze singuri lucrările, fără să apeleze la specialiști.

Citește și: