Românii continuă să inoveze: cea mai nouă metodă prin care plătesc taxe mai mici

Românii continuă să inoveze: cea mai nouă metodă prin care plătesc taxe mai mici

Românii sunt printre cele mai inventive popoare, atunci când e vorba de eludat legea.

Cea mai nouă găselniță a unor este de a-și cumpăra bolizi sau mașini scumpe și de a le trimite în țară cu nave container. În vamă, aceștia declară valori mai mici pentru mașinile cumpărate din străinătate, iar astfel plătesc taxe mai mici pentru acestea. Problema este că „schema” nu merge întotdeauna și astfel se ajunge la o situație cum este cea prezentată mai jos.

Garda de Coastă are un întreg parc auto cu zeci de mașini confiscate, unde poți să găsești, evident, mașini de lux care au o etichetă de 100.000 de euro bucata, arată într-un reportaj Digi 24.

Cum am spus și mai sus motivul principal este de a plăti mult mai puțini bani. De aceea o să vezi că există bolizi care în mod normal valorează până aproape de 200 de mii de euro, dar în vamă prețul declarat este de doar 10.000 de euro. O diferență un pic foarte mare dacă mă întrebi pe mine.

O altă invenție românească

„Această infracțiune, conform codului vamal, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. Poliția de Frontieră Constanța se poate lăuda cu unul dintre cele mai luxoase parcuri auto din țară. Nu sunt mașini cumpărate de instituție, ci… confiscate”, a spus Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

De altfel, sediul Gărzii de Coastă s-a transformat într-un adevărat parc auto, cu peste 140 de modele confiscate. Toate aceste autoturisme rămân aici, la sediul Gărzii de Coastă, până când proprietarii au dreptul să le revendice.

În mod normal, mașinile rămân la Garda de Coastă timp de 6 luni. Dacă în acest interval de timp proprietarii nu vin să le revendice, autovehiculele sunt declarate abandonate. Urmează procedura de intrare în patrimoniul statului, iar ulterior acestea pot fi valorificate de ANAF.

Citește și:
Etichete: