01 iul. 2021 | 18:05

Producătorul de baterii care scoate primul smartphone: specificațiile tehnice ale telefonului indestructibil

ACTUALITATE
Producătorul de baterii care scoate primul smartphone: specificațiile tehnice ale telefonului indestructibil

Producătorul de baterii Energizer a prezentat primul său smartphone. Dispozitivul a fost numit Energizer Hard Case G5, făcând parte dintr-o linie robustă de produse care variază de la lanterne la smartphone-uri.

Telefonul dispune de tehnologia IP69 pentru a rezista la praf și apă. Adâncimea la care poate fi scufundat este de 1,2 m pentru o perioadă de jumătate de oră, iar întregul dispozitiv este închis ermetic. Exteriorul este realizat din mai multe straturi de cauciuc industrial solid, ceea ce face Hard Case G5 rezistent la șocuri și poate supraviețui căzăturilor de la înălțimi de 1,2 m.

Totodată, acesta este căptușit cu un material special care permite telefonului să reziste la șocuri electrostatice. Deși telefonul este destinat profesioniștilor, acesta poate fi utilizat și în viața de zi cu zi. Telefonul permite o conectivitate 5G datorită chipset-ului Dimensity 720, un cip de 7 nm cu 2 nuclee Cortex-A76, un GPU Mali-G57 MC3 și un modem care poate ajunge la viteze de descărcare de până la 2,77 Gbps.

Smartphone-ul rulează Android 11 cu 6 GB RAM și 128 GB stocare, plus un slot microSD. Nici la categoria camere foto, telefonul celor de la Energizer nu o duce rău având în vedere că dispune de o cameră de 48 mpx, una ultra-wide de 13 mpx și cea de noapte de 20 mpx care este ajutată de iluminatorul în infraroșu.

Energizer Hard Case G5 dispune de un ecran LCD de 6,3 inci, cu o rezoluție de 1080p +, care este protejat de Gorilla Glass 5. Camera frontală este de 8 mpx și, deși nu dispune de o mufă jack de 3,5 mm, difuzorul rezistent la apă te face să uiți de acest aspect.

Producătorul de baterii a pus o baterie pe măsură pentru primul său smartphone

Telefonul este alimentat de o baterie de 5.000 mAh care se încarcă prin USB-C. Are suficientă capacitate pentru a dura 9 ore de convorbire. Cu toate acestea, nu există un cuvânt despre viteza de încărcare. Oricum, telefonul are la bord NFC și un radio FM.  Energizer Hard Case G5 va deveni disponibil între lunile octombrie și noiembrie, la un preț de 600 de dolari.

În cazul în care acest telefon nu se încadrează în bugetul tău, poți opta pentru Energizer Ultimate U680S, care ar putea fi o opțiune mai bună, având în vedere că prețul acestuia este de doar 140 de dolari. Telefonul dispune de tehnologia 4G și este echipat cu Unisco SC9863A, un chipset mai vechi de 28 nm, cu opt nuclee, Cortex-A55 și GPU IMG GE8322.

În ceea ce privește memoria RAM, acesta dispune de 2GB și 32 GB spațiu de stocare, care poate fi extensibilă cu ajutorul unui card microSD. Sistemul de operare care rulează este Android 11 și nu Go Edition. Bateria de 7.000 de mAh este suficientă pentru a te putea bucura cât mai mult de telefonul tău, însă producătorul nu a menționat nimic despre viteza de încărcare.

Ultimate U680S este un telefon entry-level și are LCD IPS de 6,8 ”cu rezoluție 720 x 1.640 px. Camera principală din spate este un shooter de 13 mpx care poate înregistra videoclipuri 1080p la 30 fps.