15 ian. 2021 | 12:46

Problemele continuă la WhatsApp. Ce a fost nevoit să facă Facebook

ACTUALITATE
Problemele continuă la WhatsApp. Ce a fost nevoit să facă Facebook

Facebook a fost nevoit să scoată reclamele aflate pe paginile ziarelor din India. Este vorba de o campanie de milioane inițiată după anunțul cu privire la confidențialitatea WhatsApp.

Întrucât WhatsApp a anunțat de curând că datele utilizatorilor aplicației de mesagerie vor fi distribuite către Facebook, situația se complică. Facebook, compania care plătea 19 miliarde de dolari să cumpere WhatsApp în 2014, a fost luată în colimator în India, conform Mediafax.

Acest lucru s-a întâmplat după o reclamă apărută în mai mult de zece ziare. Facebook a plătit bani buni pentru mesajul “WhatsApp îți respectă confidențialitatea”. Și apoi a fost nevoit să-l retragă.

Trei setări de făcut pe WhatsApp ca să folosești serviciul fără mari bătăi de cap

Dacă ești utilizator WhatsApp, știi deja despre modificările confidențialității platformei de mesagerie. Mulți specialiști sugerează chiar să treci la alte alternative. Vestea bună este că nu trebuie să faci neapărat acest lucru.

WhatsApp se schimbă. Platforma de mesagerie a confirmat modificările anunțate pentru prima dată în octombrie, care deschid partajarea suplimentară a datelor cu Facebook. Ideea că cel mai mare messenger privat din lume va partaja date cu cea mai nemiloasă mașinărie de date din lume a determinat o reacție negativă. Downloadările aplicațiilor concurente sunt în creștere.

Însă WhatsApp este încă în regulă de utilizat. Vestea proastă este că trebuie să alocu puțin timp ca să schimbi aceste setări critice, pentru a te menține în siguranță în continuare.

Ce trebuie să faci ca să fii (mai) în siguranță pe platforma de mesagerie

În primul rând, trebuie să oprești conținutul rău intenționat care-ți este trimis pe WhatsApp să-ți infecteze telefonul cu malware, evitând linkurile și documentele atașate necunoscute.

De asemenea, trebuie să dezactivezi opțiunea de salvare automată a imaginilor în albumul foto sau galeria telefonului. Fișierele imagine pot fi create cu amenințări încorporate, iar într-o lume a conținutului partajat viral, nu vrei să acorzi acces tuturor acestor fișiere necunoscute la telefon.

Restul pașilor îi găsești chiar aici.