Probleme pentru Opel: de ce a fost amendat producătorul german

Probleme pentru Opel: de ce a fost amendat producătorul german

Brandul german a spus că sancțiunea nu este legată de un dispozitiv ilegal.

Opel a acceptat o amendă de 64,8 milioane de euro pentru vânzarea de mașini diesel cu emisii mai mari decât raportase autorităților de reglementare germane în transporturi, potrivit unui raport.

Parchetul din Frankfurt a impus amenda după ce o investigație a constatat că mai multe modele diesel Opel emiteau niveluri semnificativ mai ridicate de poluanți decât cele raportate Autorității Federale de Transporturi Automobile.

Producătorul a declarat că amenda a fost achitată.

O purtătoare de cuvânt a constructorului german a declarat că autoritatea a încheiat o anchetă împotriva Opel „pentru încălcarea obligațiilor de documentare” în aprobarea modelelor diesel. Mai mult, compania a declarat că notificarea amenzii nu conține nicio acuzație de fapt intenționat sau infracțiune, în special acuzație de fraudă.

„De asemenea, nu conține o constatare a unui dispozitiv de înfrângere ilegală”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Cu toate acestea, aceasta și-a reiterat opinia că toate vehiculele sale au respectat cerințele legale.

Nu este un nou „DieselGate”

Opel a declarat în 2016 unui comitet de anchetă german că monovolumul său Zafira are un software pe motor care oprește sistemele de tratare a gazelor de eșapament în anumite condiții de viteză și presiune a aerului pentru a proteja motorul.

În 2018, Autoritatea Federală pentru Transportul Auto a impus retragerea obligatorie a modelelor Opel care emiteau niveluri semnificativ mai ridicate de poluanți pe drum. Opel a răspuns cu un software modificat.

Cazul Opel a fost distinct de scandalul emisiilor de motorină care a implicat grupul Volkswagen, care a vizat instalarea testelor de emisii de eșapament pentru a înșela autoritățile de reglementare.

Patru foști manageri ai Grupului Volkswagen sunt în prezent judecați în Germania, acuzați de înșelăciune pentru rolul lor în scandalul mecanismului diesel care a zguduit industria auto din țară și continuă să aibă un impact asupra industriei.

Citește și: