01 iun. 2021 | 09:35

Primul robot care îți arată că ”sunt și ei oameni”: gestul cât se poate uman, în premieră

ACTUALITATE
Primul robot care îți arată că ”sunt și ei oameni”: gestul cât se poate uman, în premieră

Roboții devin din ce în ce mai umani. Pe unii îi sperie acest lucru, alții consideră acest proces o evoluție normală a tehnologiei. Iată ce face acest robot în premieră.

Acest robot îți zâmbește

Cum ziceam, roboții au început să semene din ce în ce mai mult cu oamenii. Și precum știm, expresiile faciale sunt esențiale în comunicarea nonverbală. Deși pare greu de crezut, chiar și roboții au nevoie de ele.

Acesta este motivul pentru care cercetătorii de la Columbia Engineering au folosit inteligența artificială ca să învețe roboții să realizeze expresii faciale umane. Astfel, au creat-o pe Eva. Ea este primul robot care răspunde la expresiile faciale ale oamenilor din apropiere.

Eva este capabilă să imite diverse expresii faciale, cu o puternică capacitate de generalizare și diverse condiții. Eva poate comunica printr-o cameră video live, videoclipuri înregistrate pe telefon sau descărcate online”, spun cercetătorii, conform Mediafax.

Tot ei adaugă faptul că, prin această funcție a robotului, oamenii tind să aibă mai multă încredere în roboți. De asemenea, ei completează că roboții sunt capabili să răspundă la o mare varietate de  limbaj al corpului uman și că ar fi utili la locuri de muncă precum spitale sau școli.

În această țară europeană, roboții au început să ia locul medicilor. Viața pacienților e lăsată complet în seama lor

Și că tot am amintit de job-urile roboților în spitale, unele dintre funcțiile medicilor au fost deja preluate de roboți, iar una dintre țările cu o tehnologie foarte avansată în folosirea roboților medicali este Marea Britanie.

Un „robot paramedic” este utilizat pentru prima dată pentru a efectua compresiuni toracice la pacienții aflați în ambulanțe. Astfel, personalul medical este degajat de această sarcină și se poate ocupa de alte proceduri de salvare.

Tehnologia roboților paramedici este cunoscută sub denumirea de LUCAS 3. Dispozitivul este un sistem mecanic care poate oferi compresii toracice de resuscitare cardiopulmonară (CPR) de înaltă calitate, în mod constant, din momentul în care echipajele ajung la fața locului de unde preiau pacientul, până acesta este dus la spital.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele