Prima țară din Europa care îți dă bani să mergi în vacanță: de ce vrea să-ți plătească o cameră la hotel
Pentru a reînvia turismul în regiune, tot mai multe țări au proiecte ambițioase. În acest sens, o țară din Europa a decis să-ți deconteze costurile de cazare aferente vizitei, parțial sau integral.
Dacă îți faci un plan să vizitezi Malta în această vară și te gândești serios să nu apelezi la vreo agenție de turism sau să mergi cu un grup organizat, ai mari șanse să-ți fie decontată cazare. Aceasta este inițiativa la care s-au gândit autoritățile malteze.
Planul de decontare se adresează turiştilor care călătoresc pe cont propriu. Asta înseamnă că nu au apelat la agenţii sau la platforme dedicate în această insulă din Mediterana. În al doilea rând, trebui să-ți planifici vacanța după 1 iunie și să rezervi minimum trei nopţi de cazare la un hotel.
Autoritatea pentru Turism a Maltei va plăti 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele. În plus, turiştii care se cazează în insula Gozo, a doua ca mărime şi cunoscută pentru plajele sale, vor primi o reducere suplimentară de 10% la rezervări, scrie Agerpres.
Formalitățile pe care trebuie să le urmezi pentru a beneficia de reduceri nu sunt foarte complexe. Începi prin a te înregistra pe pagina web a Autorității pentru Turism din Malta, la această adresă web.
La această oră, programul de stimulente financiare beneficiază de un buget de 3,5 milioane de euro de care ar putea profita până la 35.000 de turişti, potrivit estimărilor oficiale. Obiectul este cât se poate de clar, acela de a atrage vizitatori pentru a depăși criza provocată de pandemia de coronavirus. Aceasta a afectat într-o manieră cât se poate de agresivă sectorul turistic al Maltei. Ca referință, acesta reprezenta în 2018 nu mai puțin de 27% din produsul intern brut al țării, potrivit Eurostat.
În 2019 pe insulă au sosit 2.771.888 de turişti, în conformitate cu datele oficiale, însă pandemia a provocat o prăbuşire de 77% a numărului de sosiri (658.000 în 2020), ca urmare a carantinei şi a restricţiilor de circulaţie din întreaga lume.