Prima țară care vrea să interzică Bitcoin și să-i amendeze pe cei care dețin criptomonede

Prima țară care vrea să interzică Bitcoin și să-i amendeze pe cei care dețin criptomonede

Bitcoin a captat din nou atenția investitotorilor după ce și-a reluat creșterea și a sărit de 60.000 de dolari. O țară, însă, vrea să interzică deținerea de criptomonede.

India vrea să vină cu o lege pentru a interzice criptomonedele, în frunte cu Bitcoin, cea mai cunoscută dintre ele. Un proiect de lege pregătit în acest sens prevede că orice persoană care deține așa ceva sau tranzacționează monede virtuale va fi amendată.

Sunt vizați și cei care dețin criptomonede în acest moment. Ei trebuie să vândă tot în cel mult șase luni de la intrarea în vigoare a legii.

India vrea să interzică Bitcoin

Proiectul de lege reprezintă o premieră la nivel mondial. Condițiile dure prevăd ca deținerea, emiterea, exploatarea, tranzacționarea și transferul de criptomonede să fie înscrisă în sfera faptelor penale. Persoanele care tranzacționează sau dețin astfel de active vor fi amendate, a declarat un înalt oficial guvernamental pentru Reuters.

În schimb, proiectul de lege oferă deținătorilor de criptomonede timp de până la șase luni pentru lichidare, după care se vor percepe penalități, a declarat oficialul. Potrivit acestuia, liderii decizionali sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul deține o majoritate impresionabilă în Parlament. Ministerul Finanțelor nu a comentat informația.

Dacă interdicția va intra în vigoare, India va deveni prima economie majoră care face ca exploatarea criptomonedelor să fie ilegală. China, care a interzis exploatarea și comerțul, nu sancționează însă posesia de monede virtuale.

Țara are deja investitori în criptomonede

În India, în ciuda amenințărilor guvernamentale de interdicție, volumul tranzacțiilor crește, iar opt milioane de investitori dețin acum 100 de miliarde de rupii (1,4 miliarde de dolari) în criptomonede, potrivit estimărilor din industrie. Date oficial nu sunt pe subiect.

Această situație vine pe fondul recordului atins de Bitcoin, care sâmbătă a ajuns la 60.000 de dolari, aproape dublându-și valoarea în acest an, favorizat de susținători precum Elon Musk.

Înregistrările utilizatorilor și fluxurile de bani la bursele locale de criptomonede sunt de 30 de ori mai mari față de acum un an, a declarat directorul executiv Gaurav Dahake. Unocoin, una dintre cele mai vechi burse din India, a adăugat 20.000 de utilizatori în ianuarie și februarie, în ciuda îngrijorărilor legate de interdicție.