Prima comună din România care va avea metrou. Zona va deveni atractivă pentru investitori

Prima comună din România care va avea metrou. Zona va deveni atractivă pentru investitori

România va înregistra o performanță notabilă în viitorul apropiat. Va apărea prima comună din țară cu metrou.

Berceni va deveni prima comună din România care va avea metrou. Proiectul liniei de metrou ”Tudor Arghezi” va fi finalizat până în 2022.

Proiectul are o valoare estimată la 157 de milioane de lei.

Magistrala M2 va fi prelungită cu încă trei stații

Conform Primăriei Sectorului 4, magistrala M2 de metrou va fi prelungită cu încă trei stații care vor ajunge până în comuna Berceni la viitoarea stație ”Tudor Arghezi”.

Conform proiectului, linia de metrou se va întinde pe o distanță de 1,6 kilometri.

Conform datelor oficiale, la sfârșitul anului 2020, rețeaua de transport a metroului bucureștean se întindea pe 76,12 km de cale dublă. Existau cinci magistrale cu 62 de stații, iar distanța medie între două stații este de 1,5 km.

„Prelungim linia M2 de metrou și dincolo de Șoseaua de Centură, către comuna Berceni.

Acest proiect, la care lucrăm deja împreună cu Consiliul Județean Ilfov, cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex și cu CFR S.A., a primit astăzi undă verde, în unanimitate, din partea Consiliului General al Municipiului București, fapt pentru care trebuie să mulțumesc tuturor consilierilor generali, indiferent de partidele politice pe care le reprezintă.

De ce am început acest proiect? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică și o viață mai bună pentru oameni.

Pentru că generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulți la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa mașinile în afara orașului și vom circula cu metroul, dar și scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei și a șoselelor din Sectorul 4.

În plus, este un nou pas către dezideratul de a transforma zona într-una metropolitană, conectată în mod real cu restul orașului”, a transmis edilul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Metroul este mijlocul de transport bucureștean care salvează traficul din Capitală, preluând în special volumul mare de navetiști.

În 2019, metroul din București a transportat 179,17 milioane de pasageri, cu o medie zilnică în zilele lucrătoare de 600.000-800.000 de călători.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: