Povestea femeii nevăzătoare care forțează Uber să scoată din buzunar peste 1 milion de dolari
Uber s-a confruntat de-a lungul timpului cu multe procese, iar unele au fost pierdute. Așa s-a întâmplat și de această dată, când compania e forțată să plătească daune de peste 1 milion de dolari.
Uber e o compania care a reușit să vină cu un sistem disruptiv pentru sistemul clasic de transport. Business-ul de ride-sharing, însă, a fost criticat din mai multe puncte de vedere, iar americanii s-au confruntat cu multe procese. Dincolo de presiunile privind reglementarea, compania a fost acuzată și de discrimanare.
Presa americană prezintă povestea unei femei nevăzătoare, care a fost refuzată de șoferi Uber și care a decis să dea compania în judecată. Nota de plată e de peste 1 milion de dolari pentru Uber.
Povestea femeii nevăzătoare care a dat în judecată Uber
Femeia susține că a fost refuzată de aproximativ 14 ori de șoferi Uber, atunci când aceștia au constatat că e nevăzătoare și că e însoțită de un câine special dresat pentru a însoți astfel de persoane. Ea susține că a ratat numeroase evenimente din cauza faptului că șoferii nu și-au onorat comenzile.
Lisa Irving arată că, din cauza umilențelor la care a fost supusă, a întârziat la serviciu, la aniversarea sa, dar și la slijba religioasă. De asemenea, susține că a fost lăsată de multe ori în drum de șoferii nemulțumiți de faptul că patrupedul lasă mizerie pe bancheta din spate.
Deși șoferii Uber sunt colaboratori și compania susține că aceștia răspund în nume propriu, judecătorii americani i-au dat dreptate femeii și au stabilit că Uber se face vinovată pentru că nu și-a instrut șoferii în legătură cu actele de discriminare. Americanii trebuie să plătească acum daune în valoare de 1,1 milioane de dolari.
Nu înseamnă, însă, că acești bani merg la Lisa Irving.
Ea va primi doar 324.000 de dolari sub formă de despăgubiri, în timp ce restul sumei merge către cheltuieli de judecată și taxele avocaților.
Americanii de la Uber au mai fost acuzați în trecut de discriminare la adresa persoanelor nevăzătoare. În 2016, spre exemplu, compania a trebuit să plătească 2,6 milioane de dolari în urma unui proces similar şi a promis că va lua măsuri în acest sens. Numai că procesul mai sus menționat și plângerile femeii au venit după ce Uber promisese acest lucru.
Se pare că nu s-a ținut de cuvânt, lucru care justifică, într-o oarecare măsură, decizia luată de judecătorii americani în cazul femeii nevăzătoare.