09 ian. 2021 | 12:16

FOTO-VIDEO Acest model de Porsche nu e făcut pentru stradă, dar îți oferă tot pentru a simți adrenalină

ACTUALITATE
FOTO-VIDEO Acest model de Porsche nu e făcut pentru stradă, dar îți oferă tot pentru a simți adrenalină

Porsche e considerată, pe bună dreptate, o marcă premium asociată cu viteza și eleganța. Dar poate fi și mai mult de atât.

Porsche are multe modele din care poți alege dacă ai de scos din buzunar câteva zeci de mii de euro. Modelul 911 este unul classic, făcut celebru inclusive de seria James Bond. Bifează viteză și mulți cai putere, dar nu l-ai vedea altundeva decât pe șosea.

Ei bine, cei de la Singer Vehicle Design, o compania din California care se ocupă cu astfel de lucruri,  s-au dus mai departe.

Și au venit cu o variantă reinterpretată a modelului. Una cu care te poți da prin noroi, zăpadă sau nisip fără probleme. Pentru că fix pentru astfel de activități offroad a fost gândită.

Modelul Porsche care-ți taie respirația

Modelul a fost denumit Singer Safari 911 – iar numele spune totul. E inspirat din clasicul model 911, dar e gândit pentru offroad.  A fost conceput fix pentru a se descurca în medii ostile.

” A fost construit în Oxfordshire, Anglia, cu ajutorul expertului  în raliuri Richard Tuthill, care împreună cu cei de la Singer a produs un model 911 reinterpretat, care poate fi văzut drept un omagiu al zilelor noastre adus modelelor de raliu Porsche din anii ’60.

Practic, ce au făcut americanii a fost să pună modelul de Porsche destinat raliului pe o gardă mai înaltă. Pare o struțo-cămilă, dar nu e ca și cum cei care l-au creat și-ar fi dorit altceva.

Modelul 911 de care-ți aduce aminte a concurat în 1965 la Monte Carlo Rally, și la mijlocul anilor ’80 , constructorul a câștigat raliul Dakar cu modelele 953 și 959 Safaris.

Modelul creat de compania din California are tracțiune 4X4, o cutie de viteze secvențială cu cinci trepte și un motor puternic de 3,6 litri sub capotă. Caroseria e din fibră de carbon, tocmai pentru a-I reduce greutatea, iar sistemul de suspensii e însoțit de jante din aluminiu forjat de 16 inci.

Iată, mai jos, și cum se descurcă: