Planul momentului la Banca Transilvania. Se întâmplă chiar acum și e pentru toți românii

Planul momentului la Banca Transilvania. Se întâmplă chiar acum și e pentru toți românii

Banca Transilvania are planuri mari în 2021 și sunt vizați inclusiv cei care nu-s deocamdată clienți ai băncii.

Banca Transilvania are planuri mari pentru 2021. Vrea să acorde mai multe împrumuturi și să-și crească veniturile și, pe cale de consecință, și profitul. Instituția și-a bugetat creşterea creditării cu circa 8%, active mai mari cu 11,3% şi un profit de aproape 1,28 mld. lei, în creştere cu 6,6%.

Banca Transilvania, planuri mari

În estimările oficiale ale băncii pentru 2021 se arată că Raportul credite/depozite la Banca Transilvania a ajuns anul trecut la 55%, iar în acest an raportul ar urma să scadă la 47,9%. În privinţa eficienţei operaţionale, Banca Transilvania vrea să ajungă la un raport cost/venit de 49,3% în 2021 după ce pentru anul trecut a raportat un indicator de 45,27%, scrie ZF.

Pe de altă parte, banca urmărește și un profit mai mare, după un an marcat de pandemie și de incertitudini.

Banca Transilvania, cea mai ma­re instituţie de credit de pe piaţa românească, se aşteaptă să obţină în acest an un profit net de aproximativ 1,28 mi­liarde de lei, cu 6,6% peste  nivelul câşti­gu­lui de anul trecut, în condiţiile în care antici­pează creşterea veniturilor şi a creditării.

Activele sunt programate să urce în acest an cu 11,3%, până la 115 miliarde de lei, în condiţiile creşterii soldului creditării brute cu circa 8%, până la 47,2 miliarde de lei, astfel că banca din Cluj îşi va consolida poziţia de lider în piaţă după active.

Recent, șeful BT trăgea linie după 2020 și spunea că pandemia de coronavirus a reprezentat un hard reset pentru economie. Această resetare a adus toți jucătorii economici aproape pe picior de egalitate.  Omer Tetik susținea că, deși economia a fost resetată forțat de coronacriza, începutul lui 2021 este unul promițător.

„Este important să ne gândim cum vom continua activitatea, investițiile, de acum înainte”, a spus Omer Tetik.

Potrivit CEO-ului Băncii Transilvania, după această resetare economică suntem la un început aproape egal pentru toți. Este important să ne gândim cum vom continua activitatea, investițiile, de acum înainte, adăuga el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: