Soluția care ajută în criza schimbărilor climatice: ce plantează fermierii
Ferma lui David Armstrong nu este într-o ţară tropicală din America Centrală, ci în localitatea Ventura, statul California, la doar 97 de kilometri sud de Los Angeles. El a plantat ceea ce ar urma să fie cea mai interesantă plantă pe care familia sa a cultivat-o începând din anul 1865, și anume 20.000 de arbori de cafea. Iată cum își schimbă strategia fermierii.
„Cred că acum pot să spun că sunt un cultivator de cafea”, a spus David Armstrong, citat de Agerpres.
El spune că nu are niciun fel de experiență în cultivarea cafelei. În mod normal, fermierul cultivă citrice și avocado.
Fermierii cultivă plante pe care nu credeau că le vor planta vreodată
Cafeaua este produsă în principal în regiunile dintre Tropicul Cancerului şi Tropicul Capricornului, unde ţări precum Brazilia Columbia, Etiopia şi Vietnam au cea mai bună climă pentru arborii de cafea, care au nevoie de căldură constantă pentru a supravieţui.
Cu toate acestea, din cauza schimbărilor climatice, se modifică temperaturile în întreaga lume. Acest lucru afectează culturile agricole în numeroase părţi, dar deschide şi noi posibilităţi în alte regiuni. Printre acestea se numără California şi Florida, unde cercetătorii studiază posibilitatea de a cultiva cafea.
Așadar, un grup de fermieri au decis să ia parte la cel mai mare program de cultivare de cafea în SUA. Această ţară este cel mai mare consumator mondial de cafea, dar produce doar 0,01% din recolta mondială de cafea. Toată această producţie are loc în Hawaii, unul dintre singurele două state americane cu un climat tropical, alături de sudul statului Florida.
Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cafeaua utilizează cu 20% mai puţină apă decât majoritatea fructelor. Apa a devenit o raritate în California după recentele secete şi incendii de pădure. În aceste condiţii, mulţi fermieri au decis să schimbe culturile pentru a face faţă limitelor introduse cu privire la utilizarea apei.