Pe ce își cheltuie banii cei mai bogați oameni din lume, în plină criză sanitară

Pe ce își cheltuie banii cei mai bogați oameni din lume, în plină criză sanitară

Pandemia de coronavirus a oferit un impuls neașteptat pieței imobiliare de lux. În Dubai, vânzările de locuințe au atins maximul ultimilor opt ani.

Piața imobiliară din Dubai este pe val. Analizele recente arată că în perioada ianuarie-iunie a acestui an, tranzacțiile rezidențiale au urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani.

Conform unei analize a pieței imobiliare din Dubai, realizată de experții Bloomberg, prețurile imobiliarelor din piața rezidențială din Dubai s-au majorat, în medie, cu 2,8% în primul semestru din acest an.

Ce caută magnații lumii

Criza sanitară a scos la iveală necesitatea unor case mai spațioase, în contextul în care tot mai mulți oameni lucrează de acasă și au nevoie de spații mai ample pentru a-și desfășura activitatea profesională în condiții optime.

Astfel, cei mai bogați oameni care caută locuințe în Dubai se orientează către case și apartamente mai spațioase.

Volumele de tranzacționare au crescut în S1/2021 cu 69,2% și 46,4% prin comparație cu perioadele similare din 2020 și, respectiv, 2019.

De asemenea, vârful de gamă al pieței imobiliare a înregistrat o creștere semnificativă, generând astfel o majorare considerabilă a prețurilor.

Prin urmare, mai arată analiza pieței imobiliare din Dubai, segmentul premium a fost alimentat de europenii bogați care au plănuit să evite perioadele de carantină și de persoanele care au vrut să se vaccineze din timp împotriva coronavirusului.

Se estimează că scumpirile înregistrate la imobiliare își vor continua trendul ascendent. Analiștii Reuters estimează că locuințele în Dubai se vor scumpi cu 3% în acest an și cu 2,5% în 2022, comparativ cu 1,1% și 2,8% preconizate acum trei luni”.

Nu sunt vești bune nici pentru piața rezidențială din țara noastră. Materialele de construcții au prețuri din ce în ce mai piperate, fapt ce majorează costul total pe care trebuie să îl suporte proaspeții proprietari de case de la noi.

Se estimează că apartamentele se vor scumpi în România, în 2021, chiar și cu 15%, depinde, desigur, de județ, de zona în care sunt construite, de calitatea materialelor și, bineînțeles, dacă vorbim despre ansambluri rezidențiale de normale, de lux sau premium.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: