Opțiunea surpriză pe care Google vrea s-o pună pe telefonul tău

Opțiunea surpriză pe care Google vrea s-o pună pe telefonul tău

Creșterea conectivității e unul dintre obiectivele asumate de gigantul tehnologic Google în tendința sa de dezvoltare din ultima perioadă. În ultimele câteva versiuni Android, Google a lucrat la tehnologii de descoperire locale pe care aplicațiile le pot folosi pentru a găsi obiecte și utilizatori din apropiere.

În aceeași notă, Google a lansat de curând aplicația WifiNanScan, care va permite dezvoltatorilor să experimenteze caracteristicile Wi-Fi Aware – cunoscut și sub denumirea de Neighbor Awareness Networking (NAN).

Acesta completează aplicația WifiRttScan lansată acum doi ani pentru a utiliza Wi-Fi Round Trip Time pentru poziționarea în interior ca alternativă la GPS.

Pentru necunoscători, noua tehnologie permite dispozitivelor Android 8.0+ să se „descopere și să se conecteze direct între ele fără niciun alt tip de conectivitate între ele”, ca o conexiune activă la internet.

API-urile funcționează pentru a descoperi dispozitive din apropiere și a crea conexiuni de rețea care pot „partaja cantități mari de date” sau pot trimite mesaje scurte.

Aceste tipuri de conexiuni sunt utile pentru aplicațiile care partajează cantități mari de date între utilizatori, cum ar fi aplicațiile de partajare a fotografiilor.

Dezvoltatorii pot folosi această tehnologie în aplicațiile lor pentru a găsi dispozitive și utilizatori din apropiere.

Adio Bluetooth

Conform Google, această tehnologie acceptă „rate de transfer mai mari pe distanțe mai extinse decât conexiunile Bluetooth”.

Prin urmare, această tehnologie ar putea pune capăt unei generații de transfer de date care, în trecut, ne-a revoluționat tuturor viețile – bătrânul Bluetooth.

La ce vei putea folosi Wi-Fi Alliance în viață de zi cu zi?

Păi, de exemplu ai putea trimite în siguranță un document către o imprimantă fără a te conectața mai întâi la rețea.

Ai putea să vizualizezi meniul unui restaurant și să faci o rezervare, fără conexiune la internet, chiar și atunci când restaurantul este închis

Tehnologia poate, de asemenea, simplifica fluxurile de securitate aeroportuară, vamală și de procesare a imigrației utilizând identificarea mobilă (ID), cum ar fi permisul de conducere sau pașaportul, fără a cere călătorilor să prezinte un act de identitate fizic.

După cum am mai spus, ai putea transfera un volum mare de date, cu un alt dispozitiv.
În Android 12, Google a adus unele îmbunătățiri la Wi-Fi Aware, inclusiv îmbunătățiri ale eficienței și soluționarea conexiunilor pierdute.

Noua aplicație WifiNanScan este listată cu descărcare gratuită în magazinul Google Play, din categoria Instrumente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: