Opțiunea generoasă Google: ce pot face angajații companiei

Opțiunea generoasă Google: ce pot face angajații companiei

Google nu permite doar munca la distanță, dar compania face pași reali pentru a le oferi angajaților opțiunea de unde vor să lucreze. În acest sens, compania a pus la dispoziția acestora un instrument cu ajutorul căruia pot lau cea mai ușoară decizie.

Gigantul dorește să ofere angajaților oportunitatea de a lucra din locul care li se pare lor cel mai confortabil. Astfel, Google a lansat un nou instrument ca luarea acestei decizii să fie mai ușoară ca oricând și, în același timp, să poată oferi angajaților informații esențiale despre industrie.

În această săptămână, un nou instrument Google numit în mod adecvat Instrumentul de localizare a locului de muncă a arătat angajamentul companiei față de bunăstarea angajaților.

Acest anunț apare la doar o lună după ce CEO-ul său, Sundar Pichai, a anunțat că 20% din personalul lor va continua să lucreze de la distanță, alți 20% vor lucra dintr-un birou Google diferit decât înainte și restul de 60% din angajații lor vor avea libertatea de alegere . Aceștia vor începe să lucreze din campusul de birou câteva zile pe săptămână și apoi vor trece la munca de-acasă.

În afară de a permite angajaților să opteze pentru locul lor de muncă preferat, Instrumentul Locație de lucru face încă un lucru. Permite utilizatorilor să vadă cum le-ar fi afectat salariul dacă ar alege o piață de muncă diferită. O piață a locurilor de muncă mai puțin competitivă într-un oraș mai mic ar putea, de exemplu, să aducă o scădere a salariului.

Opțiunea Google mulțumește mai mulți dintre angajații săi

Instrumentul nu ar fi putut veni într-un moment mai bun. La un an de la pandemie, 71% dintre adulții din SUA lucrează de acasă și 54% dintre aceștia doresc să rămână la acest stadiu. Se pare că schimbarea a adus multe beneficii.

Aproximativ jumătate (49%) spun că au acum mai multă flexibilitate în alegerea momentului în care își pun orele. În plus, 38% dintre noii lucrători la distanță spun că este mai ușor să echilibrezi munca cu responsabilitățile familiale, chiar dacă 65% dintre lucrătorii care lucrează acum în sistemul de telemuncă, dar rareori sau niciodată nu au spus până acum că se simt mai puțin conectați cu colegii lor de muncă, potrivit Pew Research Center . Noul model de lucru hibrid este aici pentru a rămâne și a înflori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: