28 ian. 2021 | 10:14

O vezi pe stradă și nu-ți vine să crezi că-i o Dacia: arată ca un Range Rover pentru care chiar ai bani

CHESTII
O vezi pe stradă și nu-ți vine să crezi că-i o Dacia: arată ca un Range Rover pentru care chiar ai bani

Dacia, în general, n-a exagerat pe partea de design. Din fericire, sunt fani ai mărcii cu multă imaginație. Așa vedem și acum acest Duster spectaculos.

Dacia Duster nu se remarcă prin design. Sau, dacă e s-o remarci, ai putea spune că-i o mașină fără pretenții. E robustă, ieftină, un SUV potrivit pentru cei care n-au mulți bani de spart pe o mașină. Dar, din fericire, sunt oameni care și-o imaginează sub diverse forme. Nichita Ghuicko, de la publicația Kolesa.ru, a luat modelul precedent de Duster și a lucrat un pic pe el.

Ce i-a ieșit e un fel de Range Rover mai robust pe care l-ai băga fără jenă în noroaie, așa cum e cazul cu Dacia Duster. De la Range Rover s-a inspirat autorul pentru proiectul unui Duster care să te facă să te gândești la un automobil mai premium. Vorbim de faruri LED, similare modelelor britanice, o parte frontală mai agresivă și bară de protecție cu prize de aer generoase.

Dacia duster concept premium (2) Dacia duster concept premium (1)

Toate elementele de protecţie nevopsite de pe caroserie au fost înlocuite cu unele noi, negre și lucioase, care să inspire un caracter sportiv. Pe spatele acestui concept de Dacia Duster e o bară de protecție nouă, cu evacuare desprinsă fix de pe un model sport. Iar la capitolul acesta Dacia Duster nu excelează. Poți măcar s-o faci să pară mai sport.

Tot pe spate blocurile optice au forma similară modelului real, dar sunt pe LED și ceva mai bine integrate în tot designul.

Dacia Duster mai tare decât un BMW? Foarte posibil

Dacă ți-a plăcut modelul de mai sus, următorul o să fie și mai și. Dacă nu ți-a plăcut, cel de la Prior Design n-are cum să te lase indiferent. Nici nu prea mai contează că e vorba doar de o simplă randare digitală pentru că asta poate servi chiar și așa drept sursă de inspirație.

Modelul are o grilă nou-nouță și o bară supradimensionată. Prize de aer par însă cam false. Duster a mai primit aripi proeminente, care fac loc unor jante noi, multi-spiță, de dimensiuni impresionante, cu etriere roșii. Această Dacia transformată de nemți are și praguri noi, dar par să fi rămas pe poziție barele de pe acoperiș, oglinzile laterale și logo-ul care anunță că avem de-a face cu o versiune cu tracțiune integrală „4WD”.