01 iun. 2021 | 12:50

O mină uriașă și secretă de Bitcoin a fost descoperită de poliție. Fura masiv energie electrică

ACTUALITATE
O mină uriașă și secretă de Bitcoin a fost descoperită de poliție. Fura masiv energie electrică

În urma unei descinderi, poliția din Marea Britanie a rămas uimită când a descoperit o mină uriașă de Bitcoin, ofițerii crezând inițial că era vorba despre o plantație ilegală de canabis.

Mina – situată într-o unitate industrială de la periferia orașului englez Birmingham – fura electricitate în valoare de mii de lire sterline din rețeaua electrică, a declarat joi poliția din West Midlands.

Poliția căta o fermă de plante ilegale, dar a descoperit o mină de Bitcoin

Poliția a percheziționat unitatea din Sandwell pe 18 mai, după ce a intrat in posesia unor informații conform cărora acolo s-ar ascunde de fapt o plantație ilegală de canabis.

Mulți oameni vizitau unitatea în diferite momente ale zilei, au spus polițiștii, adăugând că există numeroase conducte de cabluri și ventilație vizibile. O dronă a poliției a detectat, de asemenea, multă căldură provenind din clădire.

Toate acestea le-au dat de bănuit polițiștilor că acolo s-ar afla de fapt o fermă care cultiva plante ilegale, dar realitatea a fost cu totul alta. S-a descoperit un sistem pentru minat Bitcoin, care funcționa ilegal, cu energie electrică furată.

Când au deschis în incinta respectă, poliția a găsit peste 100 de computere, dar nici urmă de canabis.

“Cu siguranță nu este ceea ce ne așteptam”, a declarat Jennifer Griffin, un oficial din poliția Sandwell.

Echipamentul informatic a fost confiscat, dar nu au fost efectuate arestări, conform anunțurilor venite din partea oficialităților locale.

Ce e o mină Bitcoin?

Criptomonede pot fie achiziționate direct, fie pot fi obținute prin minare. Un proces complex și extrem de solicitant, care are nevoie de calculatoare cu putere mare de calcul, dar și de multă energie electrică.

Minerii Bitcoin folosesc calculatoare special construite pentru a rezolva ecuații matematice complexe care permit în mod eficient ca fiecare tranzacție intrată pe Blockchain să fie validată. Minerii sunt recompensați pentru eforturile depuse în moneda digitală.

Cu toate acestea, întregul proces este un foarte mare consumator de consumator de energie din cauza cantității de energie utilizată de computere. Bitcoin are o amprentă de carbon uriașă, producând 36,95 megatoni de CO2 anual, potrivit Digiconomist.