Număr imens de angajați Amazon în România, chiar dacă magazinul nu e încă la noi

Număr imens de angajați Amazon în România, chiar dacă magazinul nu e încă la noi

În cadrul echipei Amazon din România există peste 3.200 de angajați. Compania se pregătește să adauge până la finalul anului încă 500 de roluri permanente disponibile în birourile sale din țară.

Gigantul american, cel mai puternic retailer online a avut anul trecut afaceri în România de 443 de milioane lei și un profit net de 25,4 milioane lei, cu peste 3.200 de angajați.

În 2019, afacerile subsidiarei locale ale Amazon crescuseră cu 34%, la 321,3 milioane de lei, în timp ce profitul net scăzuse cu 20%, la 14,3 milioane de lei, cu circa 2.000 de angajați, potrivit Profit.ro.

Joburi noi la Amazon în România

Amazon se pregătește acum să deschidă un nou birou, în Timișoara, și altele două în Iași. Compania va avea, astfel, până la finalul anului, încă 500 de angajați, conform aceleiași surse.

Biroul din Timișoara, planificat să fie deschis în cel de-al doilea trimestru al anului, se va concentra pe linia Amazon Devices, ce va include și dispozitivele de securitate Ring, fiind locul unde vor fi dezvoltate și lansate produse și servicii.

De asemenea, biroul nou din Iași va fi deschis spre finalul anului în campusul actual și va fi primul care va găzdui departamentul Retail Business Support. Acesta se asigură că produsele Amazon și disponibilitatea lor sunt optimizate pentru clienți și, în același timp, sprijină partenerii de vânzări și echipele dedicate categoriilor de produse.

De asemenea, în 2023, compania se va muta în Palas Campus din Iași, unde întreaga echipă locală va fi consolidată.

„Noile birouri vin cu multe oportunități pentru profesioniștii din domeniile software și operațiuni, care vor avea șansa să inoveze și să îmbunătățească produsele și serviciile noastre ce sprijină clienții Amazon din întreaga lume”, a transmis anterior Octavian Tănase, General Manager, Amazon România, citat de Profit.ro.

Recrutarea pentru pozițiile din București și Iași este în derulare. Iar cei interesați sunt invitați să acceseze pagina romania.amazon.com. Toți candidații selectați vor primi pachete salariale atractive și beneficii extinse, inclusiv asigurare de sănătate privată și asigurare de viață.

Citește și: