Noi șanse pentru românii care își caută un loc de muncă mai bun: se întâmplă chiar acum

Noi șanse pentru românii care își caută un loc de muncă mai bun: se întâmplă chiar acum

Românii care vor o schimbare în carieră și sunt în căutarea unui loc de muncă mai bun sau care sunt la început de drum și vor să se integreze pe piața muncii, au acum o șansă reală de a reuși.

Toți viitorii candidați trebuie să știe că tocmai s-a dat startul târgului virtual de joburi Angajatori de Top ediția toamnă 2021, care se va desfășura pe platforma Hipo.ro, între 27 septembrie – 7 noiembrie.

Mii de joburi disponibile, pentru toți românii

Românii interesați de un loc de muncă au de unde alege, spun organizatorii evenimentului. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, din diverse domenii de activitate. Mai mult, datorită faptului că târgul se desfășoară online, găsirea unui job este cu atât mai facilă și la îndemâna oricui.

Astfel, cei aflați în căutarea primului loc de muncă sau specialiștii care doresc o schimbare în carieră, pot alege din peste 6000 de oportunități de joburi și programe de internship în domenii tehnice și non-tehnice.

Potrivit organizatorilor, conceptul ediției de toamnă Angajatori de Top 2021 presupune un mixt între prezentarea oportunităților de carieră disponibile în piață și numeroase evenimente și intervenții online live, care facilitează interacțiunea dintre candidați și angajatori: conferințe, semninarii, laboratoare practice, pot fi accesate gratuit de utilizatori.

La acestea se vor adăuga standuri virtuale, dedicate fiecărei companii, Harta Centrelor Tech din România, quiz-urile și treasure hunt-urile organizate de companiile partenere, precum și sfaturi în carieră de la profesioniști în HR, în zona de Career coaching.

De asemenea, candidații vor putea aplica direct la job-uri sau vor putea primi răspunsuri în timp real de la angajatori în cadrul celor două zile de Q&A LIVE: 21 octombrie la Angajatori de Top Tech si 4 noiembrie la Angajatori de TOP Business.

Orgabizatorii s-au gândit în mod deosebit și la tinerii din Gen Z. Pentru reprezentanții GenZ, organizatorii au pregătit în backstage informații despre cele mai noi programe de internship, trainee, management trainee, stagii de practică și programe pentru absolvenți, dedicate candidaților cu profil tehnic sau non-tehnic.

„Sperăm ca prin acest eveniment să contribuim în continuare la descoperirea de noi talente, crearea de noi oportunități profesionale, și îmbunătățirea dinamicii pe piața muncii din România, mai ales în acest context extrem de dificil generat de pandemie. Credem că spațiul virtual ne-a deschis oportunități imense pentru a transforma aria recrutării într-un domeniu extremde activ, plin de oportunități, atât pentru candidați cât și pentru companii”, a declarat Constantin Hodorogea, Coordonator Evenimente Carieră în cadrul Catalyst Solutions.

Festivalul Joburilor include două evenimente: Angajatori de Top Tech și Angajatori de Top Business.

Angajatori de Top Tech cuprinde oportunități de carieră, cursuri sau programe de internship/trainee în domeniile: IT Hardware, IT Software, Automotive sau Inginerie. Festivalul tech, dedicat joburilor în tehnologie, se va desfășura în perioada: 27 septembrie – 31 octombrie 2021.

De asemenea, în cadrul Angajatori de Top Business, cadidații se vor întâlni cu oferte din domenii precum Marketing, Vânzări, Finanțe, Bănci, Resurse Umane, Achiziții, Customer-Support, PR sau Juridic. Festivalul joburilor non-tehnice se va desfășura tot online în perioada: 4 octombrie – 7 noiembrie 2021.

Citește și: