17 sept. 2021 | 14:55

Noi probleme pentru industria auto globală: probleme tehnice grave la acest gigant auto

ACTUALITATE
Noi probleme pentru industria auto globală: probleme tehnice grave la acest gigant auto

General Motors Co a declarat joi că va prelungi perioada de închidere a activității fabricii de asamblare din Michigan, până la jumătatea lunii octombrie. De vină pentru această decizie ar fi cele 12 incendii raportate în cazul bateriilor vehiculelor electrice Chevrolet Bolt.

Cel mai mare producător de automobile din SUA a declarat că extinderea opririi producției la fabrica sa de asamblare Orion va dura cel puțin până în data de 15 octombrie anul curent.

Criză peste criză în industria auto

GM a spus că nu va relua producția sau vânzările Bolt până când nu va fi convins că problemele vor fi remediate. Totodată, General Motors reduce producția de SUV-uri precum Chevrolet Equinox, Blazer și GMC Terrain la uzinele din Mexic și Canada. De asemenea, va face reduceri suplimentare de producție la fabricile din Michigan și Kansas care produc mașinile Chevrolet Camaro și Malibu.

Pe lângă problemele legate de cele 12 incendii raportate, General Motors a mai spus că va reduce producția la alte șase fabrici de asamblare din America de Nord din cauza lipsei continue de cipuri semiconductoare.

Criza cipurilor continuă să fie o mare provocare pentru industrie. Din nefericire, nici următoarele luni nu vin cu vești bune.

Penuria de semiconductori a fost generata de pandemia actuală de coronavirus. În primele etape ale pandemiei, au existat reduceri dramatice în producția de mașini și vehicule comerciale. Aceasta a fost urmată de o creștere a producției atunci când primul val de blocări a luat sfârșit.

Dar, în timp ce fabricile de mașini au încercat să-și mărească producția, au constatat că aprovizionarea disponibilă cu semiconductori fusese deja distrusă de alte industrii, în special sectorul electronicelor de consum, care se confrunta cu un boom al vânzărilor.

Vehiculele produse acum pot avea chiar și sute de cipuri, deci nevoia de acești semiconductori este extrem de mare în industria auto.

Aceștia sunt utilizați în comenzile motorului, sistemele de divertisment, mecanismele de siguranță și așa mai departe.