Netflix cumpără cel mai interesant documentar: ce legătură are cu Tinder

Netflix cumpără cel mai interesant documentar: ce legătură are cu Tinder

Netflix a achiziționat documentarul „Tinder Swindler”, care arată cum un individ a păcălit femeile pe care le-a cunoscut în aplicația de întâlniri. Escrocul s-a prefăcut a fi oligarhul rus Simon Leviev, fiul mogulului de diamante ruso-israelian, Lev Leviev.

Își ducea victimele, mai ales femei scandinave, în excursii cu avioane private, rămânea cu ele în hoteluri de lux și le oferea cine costisitoare. Este vorba despre un israelian pe nume Shimon Hayut, care a fugit de două ori în Europa, pentru a scăpa de acuzații de furt, fals în acte și fraudă în țara sa natală.

Escrocheriile de întâlniri online au fost destul de frecvente în ultimii ani, escrocii folosind fiecare pistă disponibilă pentru a găsi potențiale victime. Potrivit FTC, pierderile cauzate de escrocheriile romantice au atins anul trecut un record de 304 milioane de dolari. Și asta este doar pentru escrocheriile pe care americanii le-au raportat.

Netflix aduce „Tinder Swindler” pe platformă

Hayut petrecea luni întregi prefăcându-se că are o relație cu țintele sale, înainte de a începe să le ceară bani. Publicația norvegiană VG a petrecut șase luni urmărindu-l pe Hayut și a intrat în contact cu două dintre cele mai recente victime ale sale. Una dintre femeile pe care le-a intervievat a spus că a trebuit să facă împrumuturi pentru a-l ajuta și că a ajuns să fie înșelată cu 244.000 de dolari.

De asemenea, o femeie finlandeză, care a fost cuplată cu Hayut, spune că a pierdut 49.000 de dolari: „Sunt o mamă singură, am o fiică și i-am dat toate economiile pe care le-am avut. Este o rușine că l-au eliberat din închisoare. Este o persoană rea și nu am reușit să-mi reconstruiesc viața, din cauza lui, nici până în ziua de azi”.

Documentarul Netflix va fi realizat de producătorii de la “Three Identical Strangers” și “Don’t F *** With Cats”, ambele fiind disponibile pe platforma de streaming. De asemenea, va fi regizat de Felicity Morris de la “Don’t F *** With Cats”.

Tinder Swindler a fost arestat de poliția greacă în 2019 și a fost extrădat în Israel, dar a fost eliberat anul trecut, după ce a executat doar cinci luni dintr-o pedeapsă de 15 luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: