Momente grele pentru românii care vor să-și schimbe mașina: te va costa mai mult decât crezi

Momente grele pentru românii care vor să-și schimbe mașina: te va costa mai mult decât crezi

Achiziționarea unui nou automobil reprezintă una dintre cele mai comune dorințe ale românilor. Cu toții ne dorim o mașină nouă, mai performantă și, de ce nu, mai puțin poluantă. Ei bine, mulți vor fi nevoiți să-și pună pofta în cui, deoarece prețurile vor crește foarte mult.

Dacă până acum te plângeai de costul ridicat al facturilor la energie electrică și gaze naturale sau de faptul că s-au scumpit alimentele și combustibilul, pregătește-te să te plângi și din cauza prețurilor mari la autoturisme.

Mașina va fi un lux pe care nu oricine și-l va permite

Prețurile mașinilor se vor aprecia semnificativ în perioada următoare. Nu o spunem noi, ci o voce avizată din industria auto. Este vorba despre proaspătul director general la Renault Group, Luca de Meo.

Potrivit acestuia, pe industria auto sunt în prezent presiuni uriașe, care se vor reflecta în costuri mai scumpe de producție.

Mai exact, pe fondul scumpirii energiei, dar și din cauza crizei de cipuri la nivel global, mașinile vor fi mai scumpe, iar viitorii proprietari vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și achiziționa un nou autoturism.

Sunt așteptate scumpiri în următoarele 12 luni, avertizează CEO-ul Renault, deși prețurile mai mari au început deja să se resimtă pe piață, dar acesta este abia începutul.

„Preţurile vor creşte şi mai mult în următoarele 12 luni”, deoarece producătorii de cipuri profită de avantajul oferit de deficitul de aprovizionare, a declarat Luca de Meo într-un interviu publicat joi în cotidianul spaniol „Expansion”.

Din nefericire, veștile proaste pentru industria auto nu se opresc aici. CEO-ul Renault avertizează și asupra unui alt pericol. Mai exact, există riscul ca Europa să îşi piardă competitivitatea în faţa Chinei dacă se vor face progrese mult prea rapide în domeniul automobilelor electrice.

„Dacă Europa devine continentul cu cele mai multe automobile electrice, va deveni un teren de cucerit pentru chinezi. Ei sunt mai competitivi pe segmentul automobilelor electrice, decât pe segmentul automobilelor cu motoare pe combustie. Din acest motiv, dacă vom avea cele mai stricte reglementări în termeni de emisii poluante şi ne vom concentra pe automobilele pe baterie, chinezii se vor uita spre Europa în loc de SUA”, a punctat oficialul Renault.

Citește și: